Kräftstjärtar
Hej ni inspirerande kockar.
Jag har en burk kräftstjärtar. Vad har ni för idéer om god mat man kan göra av den?
Hej ni inspirerande kockar.
Jag har en burk kräftstjärtar. Vad har ni för idéer om god mat man kan göra av den?
Wok! Wokgrönsaker, sesamförn och kräftstjärtar. Servera hoisinsås eller vitlökssås till.
Fiskgratäng de luxe!
En rikitgt smaskig pastasås till fräsk pasta!
Snabb halvfabrikats-smask-pastasås:
1 burk kräftstjärtar
3 dl vatten
1 påse Västkustsoppa-mix
ev litet vitt vin
creme fraiche
citronpeppar
ev dill
ev squash
Vispa ner sopp-pulvret i kallt vatten och spadet från kräftstjärtarna. Koka upp soppan och låt koka ett par minuter, vispa i creme fraiche.
Smaksätt med litet vitt vin, citronpeppar och ev dill.
Hacka ner en squash i tärningar för att göra den matigare (räcker längre!).
Blanda ner kräftstjärtarna alldeles innan servering, så hinner de inte bli gummiaktiga.
Supergott!
Kräftsallad med pasta:
1 mogen avocado
1 creme fraich 15%
1 burk körsbärstomater
1 burk kräftstjärtar
Pasta skruvar
soltorkade tomater, basilika (ta gärna kryddorna som finns i oljan)
Dela avokadon i småbitar, körsbärstomatorna i halvor och strimla soltorkade tomaterna. Koka pastan . Blanda ihop allt med kryddorna från soltorkade tomaterna och cremefraichen. Krydda med salt och fransk salladskrydda. Detta är supergott!!!! Servera med vitlöksbröd...
Annca, vad har du i fiskgratängen? (Förutom kräftstjärtarna...)
*måste gå och köpa fler burkar för jag kan ju inte välja bara ett av era alternativ*
Snabb och enkel wok
1 burk kräftsjärtar
2 påsar wokgrönsaker (classic)
1 förp äggnudlar
1 flaska teriyakisås
kräftsoppa, snabb, enkel och god!
fräs upp 2 st rivna morötter i lite smör med 2 msk mjöl i en stor kastrull
häll på 1 liter vatten och lägg i 2 fiskbuljontärningar, koka upp
lägg i en burk creme fraiche (går bra med lätt), puttra upp
tillsätt en burk mjukost kräftsmak, 400g, puttra
servera med kräftstjärtarna, dessa ska inte koka
gott med vitlöksbröd till
räcker till middag för 4 pers alt. förrätt för 8 pers
Lyxig Fiskgratäng:
4 port.
4 bitar laxfilé
ett paket bladspenat
en burk kräftstjärtar
ev en burk räkor
en burk sparris i bitar
en knippa färsk dill
ett paket keldas citronsås (eller 3 dl hemgjord grääddig citronsås)
lite riven västerbottensost
4 port potatismos
Smörj en ugnsform
lägg i den tinade bladspenaten
peppra
lägg över laxbitarna sparrisen och skaldjuren
klipp dillen grovt och täck fisken
spritas ut potatismoset längs formens kanter
häll över såsen
strö över osten
gratinera i ugn tills fisken är genomkokt och potatismoset fått fin färg (ca 15 min om fisken är tinad)
*springer iväg och köper lax*
En annan god grej man kan göra (väldigt lätt) är kräftpasta.
1 ask kräftstjärtar i lake
1 burk valfri creme fraiche (vitlök brukar jag ta!)
300 g pasta (t ex fjärilar)
2 paprikor i olika färger
1 purjolök.
Koka pastan, fräs paprika och purjo mjuk i stekpanna. Blanda cremefraichen i pastan, blanda i kräftstjärtarna och sist paprikafräset. Servera med bröd och ev sallad. Mums!
Åt fiskgratängen i går. Den rekommenderas.