• PiaLottan

    Hur tillagar man färsk fänkål???

    Hjälp! Vi ska göra en laxsoppa idag till vårt släktkalas och plötsligt inser vi att vi inte vet hur vi ska skära och koka vår färska fänkål. Har aldrig gjort det förut - använder man hela grönsaken eller bara själva "fruktdelen", dvs den tjocka delen eller använder man "spröten" som liknar purjo också??

  • Svar på tråden Hur tillagar man färsk fänkål???
  • marvella

    Hade det i fisksoppa igår *mumma*
    Använd bara "fruktdelen", jag brukar skära i små kuber. I mitt recept fräser man först upp fänkålen med övriga grönsaker sen får den koka sådär 10-15min.
    Lycka till! Hoppas det blir gott

  • PiaLottan

    tack så hemskt mycket för svaret!! Dax att skära fänkål! ha en trevlig helg!

  • Pirella

    Jag är ingen fena på fänkål, precis, men när jag har använt den har jag tagit av bladen ett och ett och strimlat dem fint. Jag har mest använt fänkål i fiskgrytor, och då är det bara att stoppa i strimlorna samtidigt som alla andra grönsaker. Spröten brukar jag inte ta med, men det kanske man kan.

Svar på tråden Hur tillagar man färsk fänkål???