• Meline

    God lördagsmat- hjälp

    Skulle vilja ha tips på recept..Vill ha något riktigt gott till middag ikväll, men heller inget som är alltför svårt att göra och kräver alltför många olika ingredienser... Antingen lyx-gott eller flottigt-gott, det spelar ingen roll.

    Skulle ha gjort tacogratäng, men har vi förätit oss på tacos den senaste tiden. Hjälp mig

  • Svar på tråden God lördagsmat- hjälp
  • cid

    Man kan ju göra ett alternativ till tacos om man vill...
    fajitas!
    kyckling som man steker i bitar med fajitaskrydda, rulla in i tortillas tillsammans med ananassalsa (eller vanlig, men med ananas blir jättegott!) och lägg in i ugn med lite riven ost ovanpå, servera med grönsallad, nachochips om man vill och salsa efter behov! Jättegott om man är sugen på tacos, men inte vill ha den traditionella, blir inte alls samma smak!

    Annars är det ju lite mysigt med räkor och vitt bröd bara...

  • Mozarts Nachtmusik

    chilliconcarne med nybakade baguetter

  • majsflickan

    Fläskfilé med kryddsmör
    4 port

    600 g fläskfilé
    matfett till stekning
    salt och peppar

    Kryddsmör:
    2 vitlöksklyftor
    ½ kruka persilja,grovklippt
    100 g smör
    1 äggula
    1 msk tomatpuré
    2 msk mango chutney
    1 krm cayennpeppar
    ½ tsk dragon
    ½ tsk timjan

    Putsa och dela fläskfilén i ca 4 cm tjocka bitar.Platta ut bitarna något,bryn dem,krydda och efterstek ca 10 min.Flytta bitarna till en ugnsform.Finfördela vitlöksklyftorna och persiljan i matberedaren.Blanda snabbt ner övriga ingredienser.Lägg en stor klick kryddsmör på varje köttbit.Gratinera i övre delen av ugnen ca 1 min.

    Detta receptet är verkligen himelskt gott!

  • majsflickan

    I receptet står det att man ska servera med potatisgratäng,men vi brukar ha klyftpotatis eller bakad potatis

  • Fidelis ad urnam

    vi ska äta lax och potatisgratäng med ugnsbakad chiligratinerad fetaost.
    Säg till om du vill ha receptet.

  • Meline

    Fajitas var det inte så länge sedan vi åt, och chiliconcarne har vi också ätit i veckan.
    Fläskfilén och laxen låter däremot jättegott, lax var det jättelänge sedan vi åt. Jag tar gärna receptet!

  • Hemma hos oss

    Grön Tagliatelle med lax.
    Gör en sås av grädde, dill, lite citronsaft och salt&peppar.
    Koka pastan.
    Blanda sås, pasta och kallrökt lax i strimlor.

    Gott bröd och sallad till.

    Inte så fettsnålt, men gott och lyxigt!

  • Fidelis ad urnam

    Potatisgratängen:
    Potatis (så mycket du vill ha) som du skalar och skivar i tunna skivor.
    Matlagningsgrädde 7%
    Vitlökssalt eller salt och pressad vitlök (har du pressad vitlök blandar du den med grädden)
    svartpeppar

    Varva potatis, vitlökssalt, peppar.
    Häll över matlagningsgrädden, det ska nästan täcka potatisen.

    In i ugnen på 200 grader i 60 min.

    Laxen:
    Lägg laxen i en ugnssäker form, ringla över honung, soja och krydda med salt och peppar. In i ugnen i 30-40 min på 200 grader.

    Fetaosten:
    Ringla lite olja på en stor bit aluminiumfolie, lägg fetaosten mitt på arket (se till att det finns utrymme kvar att vika över fetaosten, det hela ska bilda ett litet paket)
    Skiva ner en röd pepparfrukt och strö över, vik ihop paketet och lägg in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

    Servera med en sallad.

    SÅÅÅÅ gott

  • Meline

    Gud vad gott det låter... Ska ta och springa till affären direkt.
    Tack för alla tipsen, de jag inte tar ikväll hamnar i receptboken till nästan helg

  • Helenas

    Jag hänger nog också på laxmiddagen. Hur gör du med fetaosten, är det en hel bit i foliet eller söndersmulad?

  • Fidelis ad urnam

    Helenas: Det är en hel bit som man lägger på foliearket. Trotts att man bara använder en bit pepparfrukt tar fetan åt sig ordentligt av hettan. Är man orolig för att det ska bli FÖR starkt råder jag att bara ta en halv bit pepparfrukt.

  • Helenas

    Sambon gjorde vågen åt lördagsmiddagen. Tack för tipset!

Svar på tråden God lördagsmat- hjälp