• Mirris

    Kaktusfikon.. vilka är mogna o hur äter man dom?

    Idag köpte jag Kaktusfikon! Det var både gröna o lite halvröda i kartongen.. vilka är mogna?? Och hur äter man dom.. delar man dom o gröpar ur eller?

    Aldrig ätit såna här, men gillar ju vanliga fikon i kartong (såna man brukar köpa till jul)

  • Svar på tråden Kaktusfikon.. vilka är mogna o hur äter man dom?
  • Mirris

    Oj, verkligen ingen som vet!? O ni Orakel som brukar kunna svara på ALLT!!

    Nåja, jag får väl chansa o dela nåt.. tror jag tar av det rödaste först.. verkar mest moget!

  • Pesto

    Finns både gulaktiga och mer cerisa, tror man kan känna att de är mogna. Själv tycker jag inte om dem, men min sambo äter lite då och då. Han snittar dem och drar försiktigt av skalet för att undvika taggarna.

    Hur tyckte du det var? Gott eller för sött?

  • Mirris

    Jag tyckte det var gott.. lite som vattenmelon i konsistenten.. fast med fler kärnor förstås. Jag skalade bort skalet med kniv o åt den med gaffel.

Svar på tråden Kaktusfikon.. vilka är mogna o hur äter man dom?