• Svar på tråden Recept på varm smörgåstårta/tacotårta???
  • AnnaK

    Varm smörgåstårta

    Bottnar:

    3 dl mjölk
    ½ dl olja
    25 g jäst
    ½ tsk salt
    1 tsk socker
    2 äggulor
    6-8 dl vetemjöl

    Gör så här:

    Ljumma mjölken och olja. Smula i jästen häll i salt, socker och äggulor. Rör om. Arbeta sedan i stå mycket mjöl att degen blir smidig med så lite mjöl så möjligt. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Arbeta degen lätt. Dela i två delar och lägg dem i två smorda runda tårtformar. Jäs i ca 30 minuter. Grädda 15-20 minuter i 225ºc. Låt bottnarna svalna under bakdukar på galler.

    Fyllning:

    1 stor gul lök
    1 msk smör eller margarin
    5 kokta ägg
    100 g rökt skinka
    5 msk majonnäs, gärna lätt
    3 msk crème fraiche, gärna lätt
    salt
    svartpeppar
    3 tomater
    2 dl riven lagrad ost

    Gör så här:

    Skala, skiva och stek löken mjuk på svag värme. Hårdkoka äggen. Skär skinkan i tärningar. Blanda allt med majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Dela en botten mitt itu. Lägg på hälften av fyllningen. Lägg på den andra botten och därpå resten av fyllningen. Överst tomatskivor och den rivna osten. Gratinera i ugnen vid 225ºC tills osten blivit gyllene och tårtan genomvarm. Var lite försiktig med undervärmen.
    Bjud gärna en nyblandad sallad till.

  • AnnaK

    VARM SMÖRGÅSTÅRTA ALA MONIKA.
    16portioner

    Fyllning nr,1:
    2st gula lökar, 8st tomater, 1st röd paprika, 2msk grädde.

    Fyllning nr,2:
    100gr smör, persilja.
    Fyllning nr,3:
    5st kokta ägg, 1st purjolök, 150gr rökt kaviar ( kalles kaviar),
    2dl majonäs, 2st äggvitor.

    Garnering :
    3st tomater, 200gr räkor med skal, dill, citron, svart kaviar.

    1,
    Skala och hacka löken, tärna paprikan och tomaterna.
    Låt allt fräsa med grädden i en kastrull, koka på stark värme utan lock 20-30min.
    Rör då och då, låt svalna.

    2,
    Klipp persiljan fint och rör ner den i mjuka smöret.

    3,
    Skala och hacka äggen, strimla purjolöken, rör ner det i majonäsen med kaviaren.
    Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i majonäsblandningen.

    4,
    Lägg 3st landgångskivor och bred på första fyllningen.

    5,
    Lägg 3st land,gångskivor på andra hållet över de första och ta andra fyllningen.

    6,
    Lägg på 3st landgångskivor som första lagret och bred ca 1/4 av tredje fyllningen på.

    7,
    Lägg på de 3sista landgångskivorna på andra hållet och bred på resten av tredje
    fyllningen , även på sidorna.

    8,
    Skiva tomatern, skala räkorna, lägg tomaterna som en krans runt kanten och gratin-
    era tårtan mitt i ugnen ca 10-20 minuter eller till den fått fin färg och är genomvarm.

    9,
    Garnera med räkor , dill, citronskivor och svart kaviar.

  • AnnaK

    Tacotårta
    9st landgångsbröd (3st/lager)

    Bryn 600 g köttfärs
    Blanda i taco-kryddmix,hackad lök,
    chilisås och majs

    Lager 1

    Bre på mjukost på landgångsbröden
    Bre över halva köttfärsröran
    Strö över 1 hackad röd paprika

    Lager 2

    Blanda 1 stor burk cream fraiche med cilisås och riven ost och bre på detta

    Toppen

    Bre på mjukost på landgångsbrödet
    Bre över resten av köttfärsröran
    Strö över 1 hackad gul/orange paprika
    Hyvla ost och täck hela tårtan med det

    Göres lämpligast på en plåt och sedan täck över med matfolie och stoppa den i kylskåpet 1-2 dagar innan den skall ätas så den får"mojjsa" till sig.

    Sätt ugnen på 225 grader och ställ in i 15-20 minuter före servering

    Ätes lämpligast med tacotillbehör så som gurka,tomat,sallad,oliver,tacosåser och natchos. Ett glas rött till är inte fel!

    Lämpligen skäres alla kanter på brödet bort så det inte blir segt!

    Lycka till och smaklig måltid!!

  • AnnaK

    Tacotårta

    Kategori:
    Köttfärs

    Ingredienser:
    500g nötfärs
    1 påse taccokryddmix
    1 mellanburk taccosås vilken styrka man vill (jag använder mild 6 lite
    starkare som tillbehör)
    125g Philadelfiaost
    1 liten purjolök strimlad
    2 tomater
    4 stora tortillabröd (soft)
    2 dl riven ost

    Gör så här:
    Fräs färsen och tillsätt påsen med kryddmixen, fräs purjolöken så den blir
    lite mjukare och tillsätt till färsen.
    Blanda ner philadelfiaosten och taccosåsen och låt allting koka ihop så
    det inte är rinnigt.
    Lägg en tortilla på bakpapper på plåt, lägg på ett lager färsblandning,
    täck med tortilla och varva så.
    Avsluta med färsblandningen på översta lagret och toppa med skivade
    tomater och riven ost.
    Gratinera i ugn till osten fått färg.
    Servera med en god sallad,salsasås och gräddfil.

  • AnnaK

    Tacotårta 3-4 portioner (3X satsen = 1 långpanna)

    Pajdeg:

    2 dl vetemjöl

    1 krm salt

    1 tsk bakpulver

    25 g margarin

    ¾ dl mjölk

    Blanda alla torra ingredienser. Smula ner fettet med fingrarna och häll i mjölken. Arbeta ihop till en deg.

    Tryck ut degen i en pajform och nagga. Ställ kallt.

    Förgrädda pajskalet i 250 graders ugn ca 10-12 min.

    Köttfärssås:

    300 g köttfärs

    1påse Tacokryddmix

    1 dl vatten

    Bryn färsen, pudra över med kryddmixen och rör om. Häll på vattnet och låt sjuda under lock i 5 minuter.

    Täcke:

    2 dl crème fraîche

    2 msk majonnäs

    1 krm svartpeppar

    ½ gul lök finhackad

    1-2 pressade vitlöksklyftor

    Blanda allt till täcket i en bunke.

    Toppning:

    Tärnade bitar av gul paprika, tomat, gurka, purjolök, sallad, majs, oliver.

    Börja med att i det förgräddade pajskalet hälla färssåsen, sedan brer man över täcket, ovanpå detta grönsakstoppningen och sist men inte minst lite riven ost.

    Nu är allt klart att äta, det måste inte in i ugnen något mer men kan värmas på om man vill. Smaklig måltid!

Svar på tråden Recept på varm smörgåstårta/tacotårta???