Recept på varm smörgåstårta/tacotårta???
Någon som har ett sånt recept?
Någon som har ett sånt recept?
Ingen????????
Varm smörgåstårta
Bottnar:
3 dl mjölk
½ dl olja
25 g jäst
½ tsk salt
1 tsk socker
2 äggulor
6-8 dl vetemjöl
Gör så här:
Ljumma mjölken och olja. Smula i jästen häll i salt, socker och äggulor. Rör om. Arbeta sedan i stå mycket mjöl att degen blir smidig med så lite mjöl så möjligt. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Arbeta degen lätt. Dela i två delar och lägg dem i två smorda runda tårtformar. Jäs i ca 30 minuter. Grädda 15-20 minuter i 225ºc. Låt bottnarna svalna under bakdukar på galler.
Fyllning:
1 stor gul lök
1 msk smör eller margarin
5 kokta ägg
100 g rökt skinka
5 msk majonnäs, gärna lätt
3 msk crème fraiche, gärna lätt
salt
svartpeppar
3 tomater
2 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Skala, skiva och stek löken mjuk på svag värme. Hårdkoka äggen. Skär skinkan i tärningar. Blanda allt med majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Dela en botten mitt itu. Lägg på hälften av fyllningen. Lägg på den andra botten och därpå resten av fyllningen. Överst tomatskivor och den rivna osten. Gratinera i ugnen vid 225ºC tills osten blivit gyllene och tårtan genomvarm. Var lite försiktig med undervärmen.
Bjud gärna en nyblandad sallad till.
VARM SMÖRGÅSTÅRTA ALA MONIKA.
16portioner
Fyllning nr,1:
2st gula lökar, 8st tomater, 1st röd paprika, 2msk grädde.
Fyllning nr,2:
100gr smör, persilja.
Fyllning nr,3:
5st kokta ägg, 1st purjolök, 150gr rökt kaviar ( kalles kaviar),
2dl majonäs, 2st äggvitor.
Garnering :
3st tomater, 200gr räkor med skal, dill, citron, svart kaviar.
1,
Skala och hacka löken, tärna paprikan och tomaterna.
Låt allt fräsa med grädden i en kastrull, koka på stark värme utan lock 20-30min.
Rör då och då, låt svalna.
2,
Klipp persiljan fint och rör ner den i mjuka smöret.
3,
Skala och hacka äggen, strimla purjolöken, rör ner det i majonäsen med kaviaren.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i majonäsblandningen.
4,
Lägg 3st landgångskivor och bred på första fyllningen.
5,
Lägg 3st land,gångskivor på andra hållet över de första och ta andra fyllningen.
6,
Lägg på 3st landgångskivor som första lagret och bred ca 1/4 av tredje fyllningen på.
7,
Lägg på de 3sista landgångskivorna på andra hållet och bred på resten av tredje
fyllningen , även på sidorna.
8,
Skiva tomatern, skala räkorna, lägg tomaterna som en krans runt kanten och gratin-
era tårtan mitt i ugnen ca 10-20 minuter eller till den fått fin färg och är genomvarm.
9,
Garnera med räkor , dill, citronskivor och svart kaviar.
Tacotårta
9st landgångsbröd (3st/lager)
Bryn 600 g köttfärs
Blanda i taco-kryddmix,hackad lök,
chilisås och majs
Lager 1
Bre på mjukost på landgångsbröden
Bre över halva köttfärsröran
Strö över 1 hackad röd paprika
Lager 2
Blanda 1 stor burk cream fraiche med cilisås och riven ost och bre på detta
Toppen
Bre på mjukost på landgångsbrödet
Bre över resten av köttfärsröran
Strö över 1 hackad gul/orange paprika
Hyvla ost och täck hela tårtan med det
Göres lämpligast på en plåt och sedan täck över med matfolie och stoppa den i kylskåpet 1-2 dagar innan den skall ätas så den får"mojjsa" till sig.
Sätt ugnen på 225 grader och ställ in i 15-20 minuter före servering
Ätes lämpligast med tacotillbehör så som gurka,tomat,sallad,oliver,tacosåser och natchos. Ett glas rött till är inte fel!
Lämpligen skäres alla kanter på brödet bort så det inte blir segt!
Lycka till och smaklig måltid!!
Tacotårta
Kategori:
Köttfärs
Ingredienser:
500g nötfärs
1 påse taccokryddmix
1 mellanburk taccosås vilken styrka man vill (jag använder mild 6 lite
starkare som tillbehör)
125g Philadelfiaost
1 liten purjolök strimlad
2 tomater
4 stora tortillabröd (soft)
2 dl riven ost
Gör så här:
Fräs färsen och tillsätt påsen med kryddmixen, fräs purjolöken så den blir
lite mjukare och tillsätt till färsen.
Blanda ner philadelfiaosten och taccosåsen och låt allting koka ihop så
det inte är rinnigt.
Lägg en tortilla på bakpapper på plåt, lägg på ett lager färsblandning,
täck med tortilla och varva så.
Avsluta med färsblandningen på översta lagret och toppa med skivade
tomater och riven ost.
Gratinera i ugn till osten fått färg.
Servera med en god sallad,salsasås och gräddfil.
Tacotårta 3-4 portioner (3X satsen = 1 långpanna)
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
25 g margarin
¾ dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser. Smula ner fettet med fingrarna och häll i mjölken. Arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga. Ställ kallt.
Förgrädda pajskalet i 250 graders ugn ca 10-12 min.
Köttfärssås:
300 g köttfärs
1påse Tacokryddmix
1 dl vatten
Bryn färsen, pudra över med kryddmixen och rör om. Häll på vattnet och låt sjuda under lock i 5 minuter.
Täcke:
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 krm svartpeppar
½ gul lök finhackad
1-2 pressade vitlöksklyftor
Blanda allt till täcket i en bunke.
Toppning:
Tärnade bitar av gul paprika, tomat, gurka, purjolök, sallad, majs, oliver.
Börja med att i det förgräddade pajskalet hälla färssåsen, sedan brer man över täcket, ovanpå detta grönsakstoppningen och sist men inte minst lite riven ost.
Nu är allt klart att äta, det måste inte in i ugnen något mer men kan värmas på om man vill. Smaklig måltid!