Hjälp med fläskfilé!
Skulle ni vilja dela med er av det godaste recept med fläskfilé som ni någonsin lagat, tack!
Skulle ni vilja dela med er av det godaste recept med fläskfilé som ni någonsin lagat, tack!
Krossa rosépeppar, lägg skivad fläskfilé i krosset och stek upp. Bryn skivad purjolök, gör en sås på creme fraiche, vispgrädde, chilisås, salt o peppar. Häll över fläskfilen, går att värma detta i ugnen sen så man kan förbereda den innan. Servera med potatis eller ris och jordnötter. Jättegott!
Hmm oj svårt, fylld fläskfile är alltid gott :) skär filen så du kan platta ut den lägg på en fullning av ridderheims soltorkade tomater, en god fetaost och rödlök. Rulla ihop, stek på hög värme för färg och efterstek sedan i ugnen. Servera till en god potatisgratäng :) Annars är fylld med krabba och sparris serverad med en god tryffelsås inte heller helt fel :)
Detta är ett otroligt gott recept... Alla jag har bjudit detta på vill ha receptet... Väldigt enkelt också.
MADDES FILÉGRYTA
Ingredienser (4 pers)
7 hg fläskfilé el. kycklingfilé
salt vitpeppar, grillpeppar
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
3 msk framsk matlagningssenap
3 msk tomatpuré
2 msk worchestershiresås
3 dl grädde
1 burk avrunnen svamp
1 röd paprika
1 gröm paprika
1/2 purjolök
Gör så här:
Stek filén hel och krydda. Skär den i smala bitar och lägg i en ugnsfast form.
Bryn löken. Smula över buljongtärningen, och späd
med 2,5 dl vatten.
Skär paprika och purjolök i småbitar och lägg i lökblandningen.
Tillsätt senap, tomatpuré och worchestershiresås och
låt puttra i minst 10 minuter.
Häll i grädde och svamp och låt koka upp.
Häll alltsammans över köttet och värm i ugnen i
15-20 min. 200 .
Servera med ris och sallad.
Det här:
www.arla.se/Default____17653.aspx
Det går lika bra med fläskfilé! Jag brukar servera klyftpotatis till.
Eller gör en konjaks- och grönpepparsås!
½ gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
½ dl rött vin
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
1½ msk grönpeppar i lag
Finhacka löken. Fräs den på svag värme tills den blivit genomskinlig. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till. Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning. Tillsätt creme fraiche och sjud på svag värme några minuter. Tillsätt konjak och grönpeppar. Varmhåll på svag värme med lock tills resten är klart.
Oj, vad gott allt låter! Tack snälla!
Fläskfilé i curry med bananerFläskfilé
Färska champinjoner
Grädde
Curry, salt
bananer
Skär fläskfilén i lagom tjocka bitar och stek. Stek champinjonerna. Lägg fläskfilén i en ungsform, lägg över champinjoner och bananer. Blanda grädde, salt och curry i en bunke, vispa lätt. Häll över köttet och bananerna.
Servera med ris
Grädda i 20 min 225 grader Fläsfilé med brunsås och champinjoner FläskfiléFärska champinjonerSalt, pepparMatlagningsgräddeSoja Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra, bryn i stekpanna. Skiva champinjonerna och bryn. Häll ner matlagningsgrädde och soja i grytan och koka upp, red eventuellt av om såsen känns tunn. Lägg i köttet och champinjonerna och låt det koka tillsammmans i 10 minuter. Salta och peppra efter smak. Servera med potatis eller klyftpotatis. Smördegs inbakade fläskfilé 1 st Fläskfilé
Smördeg
Röra
Creme fraiche
Färska champinjoner
Lök
peppar, salt
vitlök
Bryn fläskfilén. Stek champinjoner och lök, häll i creme fraiché, salt, peppar och vitlök. Koka upp. Rulla ut smördegen på en ungfast form/plåt, lägg röran i mitten av smördegen och lägg på fläskfilén. Vik ihop smördegen och sätt in i ugnen.
Gorgonzolasås MatlagningsgräddeGorgonzolaSojaEv. salt och peppar Koka upp matlagningsgrädde och ha i gorgonzolan. Ha i lite soja och salta och peppra efter smak. Red ev. av såsen. Servera med klyftpotatis och wokade grönsaker.