Färsk pasta - hur gör man så den inte klibbar ihop!
Ofta när man gör färsk pasta blir det en enda stor klibbig klump, hur gör ni för att undvika detta!?
Ofta när man gör färsk pasta blir det en enda stor klibbig klump, hur gör ni för att undvika detta!?
Menar du när man kokar den???
Om man inte vill att den ska klibba ihop så ska man följa tillagningsanvisningen, eventuellt hälla bort vattnet ännu tidigare än det står. Pastan är ju redan mjuk så den ska i princip bara bli varm. Så om det står tre minuter, ta bort den efter två och en halv. Den sväller nämligen ännu lite till av värmen efter att man hällt bort vattnet.
Lycka till!
Ok tack för tipset. Ja jag menar när man kokat den, efter att man hällt av vattnet klibbar den ju ihop som bara den! Och om man sköljer av den så blir den ju kall.
Häll över en skvätt olivolja så klibbar den inte lika mycket.
Rör om när den kokar! Det är det viktigaste. Och att inte koka för länge då.
rör om hela tiden så kan den inte klippa ihop. Några droppar olja i vattnet hjälper oxå till