Spenatsoppa
500 g färsk spenat eller 350 g fryst tinad,
4 g smör
salt
1 nypa muskot
4 ägg
5 msk riven Parmesan
1,3 l hönsbuljong.
Så här gör man :
Vi börjar med att skölja och rensa den färska spenaten,
sjud den sedan under lock och smaksätt med salt och muskot.
Låt sjuda till bladen faller samman,
vänd nån gång då och då.
Om vi har frusen spenat så gör vi på samma sätt men vi kör den bara i ca 4 minuter.
Finhacka eller kör den spenat vi har i mixer.
Vispa samman äggen med den rivna parmesanosten.
Blanda detta med den mixade spenaten. Koka upp buljongen och låt den svalna en aning innan vi vispar ner den i spenatblandningen.
Innan vi serverar soppan så låter vi den stå kvar på plattan och sedan vispar vi som en galning så den blir krämig och fin, tänk på att äggen får inte ysta sig då tappar soppan spänsten.
Till detta serverar vi rostat bröd och en god ost.