Hej!
Hittade det här på dagens muffin och tyckte det lät så gott
Kanske något för dig?
Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin
20 portioner
Bakformar: Vanlig storlek
1 dl russin
1 dl glögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl rårörda lingon
2 dl crème fraiche
Florsocker
1. Låt russinen marinera i glöggen över natten.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner mjölken och ägget. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och kryddor. Rör ner smörblandningen. Vänd till sist ner russinen och glöggen.
4. Fördela smeten till 2/3 i små muffinsformar (papper). Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
5. Rör samman lingonsylt och créme fraiche. Toppa muffinsen med en klick och pudra över florsocker.