• Rosis

    Tiramisu, savoiardikex?

    Undra om man kan använda några andra kex än
    savoiardikex till tiramisu?

  • Svar på tråden Tiramisu, savoiardikex?
  • Rosis

    Tack läste det receptet men tycker det låter
    så smaklöst med tårtbotten!!

    Såg ett program med någon TV kock och han tog några andra kex men komer inte ihåg Vilka !!
    Mer tips

  • Laire

    Går tydligen att ta biscotti istället också


     Älska dig själv 
  • AnnaGBG

    Rosis, fast Kexen i sig är ju ändå rätt smaklösa så det går säkert lika bra med någon typ av sockerkaka/tårtbotten.

    Biscotti låter däremot konstigt....? Men det kanske funkar...?

  • Tjomsan

    Jag brukar skära en köpes tårtbotten i stavar (ungefär i storlek som savoardikexen)och torka dom i ugnen på låg värme en stund så att dom blir lite torra. Smakar som savoardikex gör (fast utan en massa strösocker). Och mycket billigare. Såg att de hade tortbottnar för 5.90 (läs 6 kr) på ICA nu till farsdag...

  • SVejsan

    Har gjort med vanlig sockerkaka, utan att torka den. Det funkar bra... Det är ju smeten, kaffet, kakaon och spriten som gör Tiramisu gott ;-D Droppa på lagom mycket bara, inte så att sockerkakan löses upp i beståndsdelar.

  • Rosis

    Tack för alla svar.
    Ska se om jag får tag på savoiardikex på ICA
    Annars kör jag på Torkad tårtbotten.

    Hur låg värme ska man ha när man torkar den?
    hur länge ska den vara inne?

  • Carla82

    Savoiardi kex finns på ICA, jag har alltid köpt dem där. Det blir bäst med just savoiardikex. Men tårtbotten eller sockerkaka går också. Säger som SVejsan inte behöver du torka den...du blöter den bara lite mindre än vad du hade gjort med savoiardikexen. Lycka till!!

  • Tjomsan

    Jag brukar ha kanske 125-150 grader när jag torkar. De ska inte få färg utan bara bli torra. Du får hålla koll och vända bitarna under tiden. Dom blir inte "genomhårda" utan bara torra som om du lämnat framme en sockerkaka...

Svar på tråden Tiramisu, savoiardikex?