• 82an

    Är det OK att ha päls på sig?

    Ja som rubriken lyder är det OK att ha päls på sig?
    Motivera gärna era svar...

    Anledningen till att jag startar denna omröstning är att jag hittade min mormors gamla kappa som jag fått (skitsnygg). Det visade sig dock att det är en päls. Jag är lite osäker på vad jag verkligen tycker om att bära päls


    vecka 32
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Är det OK att ha päls på sig?
  • E l l a

    För egen del säger jag nej, jag skulle inte köpa en päls eller bära en, del för att jag är emot pälsindustrin (djurhanteringen), dels för att jag tycker det är fult.

    Å andra sidan, får man en gammal, gammal päls så bidrar man ju inte riktigt till industrin, men njaaaeee - jag gillar helt enkelt ej pälsar...

  • BimBim o Knorrans Mamma

    Röstade på "bryr mig inte" för att jag just inte bryr mig. Tycker det är upp till var och en att bära päls. Själv har jag ingen. men skulle jag få nån som jag passar i skulle jag ha den på mig.


    (¯`°?.¸ ♥ Bebis i magen Vecka 20 ♥ ¸.?°´¯)
  • Jamsan

    Jag tycker inte att det är snyggt och jag gillar inte att man dödar djur pga sin egen fåfänga(om jag kan uttrycka mig så).
    Jag gillar inte pälsar el uppstoppade djur, känns äckligt, ohygieniskt....

  • gealach

    Jag är kluven - jag tycker inte att det är rätt att föda upp djur enbart för vår fåfängas skull, men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är hysteriskt elegant med päls.

    Jag har funderingar på att köpa en begagnad päls, däremot aldrig en ny. Jag tycker att det är synd att slänga gamla pälsar, som fortfarande går att använda, för då har ju djuret verkligen dött förgäves.

    Så jag tycker helt klart att du ska ha på dig den kappa du hittat, de djuren är ju döda sedan länge, och de dog inte för din skull. Det är bättre att använda den än att slänga den, låt den komma till nytta.


  • Jamsan

    För att komentera ovanstående talare:
    så tycker jag inte att man kan tänka, bär man päls visar man att det är ok att döda djur för att man ska vara "snygg".

  • mia1980

    Jag är osäker.
    Men det är för att om pälsen är gammal så bidrar man inte till nytt slaktande.
    tycker dock att det är fel om den hade varit helt ny.

  • 82an

    Det jag känner är att jag ALDRIG skulle köpa en ny päls för att jag inte tycker att dte är OK att föda upp djur till det. Däremot sitter jag här med en skitsnygg pälskappa som säkert har 30 år på nacken i perfekt skick. Helt ärligt så tycker jag också att vissa pälsar ser väldigt snygga och eleganta ut


    vecka 32
  • Polgara

    Orkar igentligen inte motivera...men jag ryser vid tanken på behandligen av djuret.....nä fy..

Svar på tråden Är det OK att ha päls på sig?