blockchoklad
något gott recept med blockchoklad i men ingen grädde sökes? någon här kanske har något tips eller många tips.
något gott recept med blockchoklad i men ingen grädde sökes? någon här kanske har något tips eller många tips.
Sockerkaka med blockchoklad
1 Portioner
200 g Smör
2 1/2 dl Socker
3 Ägg
4 dl Vetemjöl
1 ts Bakpulver
100 g Blockchoklad hackad (mörk)
Sätt ugnen på 150°
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör krafitgt mellan varje ägg.
Tillsätt mjölet väl blandat med bakpulver och choklad. Blanda väl.
Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 3/4 liter. Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.
Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen. Kakan går bra att frysa
chocolate chip cookies
Blanda ihop följande:
100 g smält smör
3 dl havregryn
1 ägg
1½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
ca 175 g hackad mörk blockchoklad
Om man vill kan man även blanda i t ex kakao, vaniljsocker eller hackade nötter.
Rör ihop allting. Blanda till sist i
ca 2-3 dl vetemjöl.
(Blanda i tills konsistensen blir bra. Degen ska vara fast men ganska flottig/kladdig).
Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till små kakor, 4-5 cm i diameter. Baka dem i 6-9 minuter beroende på storlek och ugnens humör
Ljuvligt god chokladpaj serverad med en klick vispgrädde. Detta recept rekommenderas! Choklad och mandel är en god smakkombination i detta recept.
Tid: 1 timme
ca 10 bitar
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
Garnering:
100 g mörk blockchoklad
Gör så här:
Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 30 minuter. Låt den kallna.
Garnering: Smält chokladen, i micron går det snabbt. Bred ut chokladen över pajen.
Servera med vispad grädde.
Kladdkaka
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g blockchoklad
200 g smör
Smält smör och blockchoklad.
Vispa ägg och socker lätt (t ex i matberedare).
Blanda i mjöl, bakpulver och det smälta chokladsmöret.
Grädda i 225 grader i 15 min.
Serveras med grädde!
Chokladkakor
3 dl smör
4 dl socker
3 ägg
6 dl mjöl
300 g blockchoklad
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda smör socker och ägg och blanda ihop de torra för sig. Blanda sedan och klicka ut kakorna. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter.
Snickerskaka
Ingredienser:
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vanillinsocker
1 liter Rice Krispies
ca 400 gr ljus blockchoklad
Blanda jordnötssmöret, strösockret, sirapen och vanillinsockret i en kastrull på svag värme utan att det kokar. Blanda sedan i flingorna. Platta ut i en långpanna cirka en centimeter tjock. Smält sedan blockchokladen och häll över kakan. Ställ in i kylen ca 20 minuter. Ta ut och skär i bitar.
INGREDIENSER
------------
2 l cornflakes
2 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
4 dl sirap
1 burk jordnötssmör (krokant)
1/2 dl socker
1 kaka (250 g) ljus blockchoklad
1/2 kaka mörk blockchoklad
GÖR SÅ HÄR
----------
Krossa Cornflakes:en och blanda i kokosflingorna och vanljsockret. Smält
jordnötssmöret och blanda i sirap och socker, vilket i sin tur blandas ihop
med de torra ingredienserna. Platta ut den varma smeten ganska tunt på en
långpanna och häll smält blockchoklad över. Låt stelna i kylskåp eller frys
och skär i lagom stora bitar.
Ingredienser kaka
150-200 g mörk blockchoklad
150 g smör
2 dl socker
4 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
Ingredienser glasyr
150 g mörk blockchoklad
2 msk smör
Nonstop
Kaka
Smält chokladen. Rör fett och socker poröst. Vispa äggen separat och tillsätt dem. Häll i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 grader i 35-40 min.
Glasyr
När kakan svalnat, smält choklad och smör, rör om noga och bred över kakan. Garnera med nonstop.
Mörka chokladnötter
(30-35 stycken)
Ingredienser:
200 g mandel och hasselnötter
50 g florsocker
150 g Mörk Choklad
3 cl mörk rom
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Hacka nötterna grovt och blanda med florsocker och rom. Lägg på en bakplåt och rosta i ugnen. Rör om då och då tills de fått en fin färg. Det tar ca 10?15 minuter. Smält Fazer Ögon Mörk Choklad i vattenbad. Blanda i nötterna och klicka ut på ett bakplåtspapper små fina högar med tesked. Låt kallna och förvara sedan på sval och mörk plats. Ej i kylen.
Bruten choklad- och havrekaka
(ca 15 bitar)
Ingredienser:
150 g Fazer Ögon Ljus Choklad
125 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 tsk Fazer Ögon Bakpulver
1 ägg
0,75 dl socker
Gör så här:
Hacka Fazer Ögon Ljus Choklad i bitar. Smält smöret och häll över havregrynen. Låt stå i någon minut. Blanda i resten av ingredienserna. Bred ut ca 2 cm tjockt på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 200° i ca 20 minuter. Låt svalna och bryt i bitar
Chokladcheesecake
(10-12 portioner)
Ingredienser:
Botten
1 pkt (185 g) Bondkakor eller Digestivekex
50 g smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad + 1 msk kokande vatten
(eller 1 msk gelatinpulver och 1/2 dl vatten)
250 g Fazer Ögon Mörk Choklad
200 g Philadelfiaost
3/4 dl socker
1 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
2 äggulor
2 äggvitor + 3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad.
Tips!
Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Fazer Ögon Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).
Chokladspiraler
Smält Minutblock i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i hörnet av påsen och spritsa figurer på bakplåtspapper. Lägg pappret över en plastfolierulle, så att figurerna böjs innan de stelnar. Ta försiktigt loss dekorationerna från papperet. Dekorera kakan med chokladfigurer och bär, t ex blåbär.
tack för alla tips!!