• prickensmamma

    Kall sås till fiskpanetter???

    Jag vart så jäkla sugen på sån där sås som man fick i skolan till fisk, ni vet vit, kall sås, jag tror det var prickar av något i den också... är det nån snälla snälla som vet om den har något namn eller som har något bra recept??

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Kall sås till fiskpanetter???
  • Fidelis ad urnam

    Remouladsås
    4 Portioner

    2 dl Majonäs; ELLER
    1 dl Majonäs; OCH
    1 dl Gräddfil
    1 tb Kapris
    1/2 Ättiksgurka
    1 tb Persilja; finhackad
    1/2 ts Dragon
    1/2 ts Körvel
    2 Anjovisfilé

    För syrligare sås

    2 tb Citronsaft

    Hacka kaprisen och ättiksgurkan fint. Blanda hacket i majonäsen tillsammans med det kryddgröna. Mosa anjovisfiléerna och rör ner även dem. Ev kan du tillsätta 1 msk anjovisspad/4 port också.

  • Fidelis ad urnam

    till några fler

    Remouladsås

    100 portioner

    Ingredienser:
    5 l Matolja
    20 st Ägg
    0,3 kg Senap
    0,2 kg Ättiksgurka
    0,1 l Vinäger
    0,1 kg Kapris
    50 g Hackad persilja
    10 g Dragon
    10 g Körvel
    Salt och peppar

    Arbetsgång:
    1. Skira äggen, det går lättast när de är kylskåpskalla.
    2. Lägg gulorna och senapen i en blandningsmaskin.
    3. Blanda väl på låg hastighet.
    4. Öka hastigheten och tillsätt oljan först droppvis,
    vartefter såsen tjocknar ökar man tillströmmningen
    av olja till all olja är tillsatt.
    5. Reglera konsistens och smak med vinäger, ev vatten.
    6. Hacka gurkan och kaprisen och blanda ner detta,
    persilja, dragon och körvel i såsen.
    Smaksätt med salt och peppar.
    7. Låt såsen stå och dra i minst 1 timme innan servering.

    Obs!! Ingredienserna skall ha samma
    temperatur (helst rumstemp).

    Servering:
    Serveras till stekt eller friterad fisk.

  • Laire

    Filsås:

    2 dl gräddfil
    1 dl fil 
    3/4 dl bostongurka
    1 - 2 msk senap


     Älska dig själv 
  • Fidelis ad urnam

    Lite mer seriöst

    Ingredienser 4 portioner:
    # 2 1/2 dl avrunnen pickels
    # 2-3 msk kapris
    # 2 dl god majonnäs (se ovan)
    # 1 dl creme fraiche
    # 2 tsk hackad färsk dragon
    # eller 1 tsk torkad
    # salt och nymalen svartpeppar
    #
    #
    Så här gör du:
    Hacka pickelsen, antingen med kniv eller i en matberedare. Blanda den med övriga ingredienser. Låt den gärna stå i kylen ett par timmar före servering så
    kommer smakerna bättre till sin rätt

  • prickensmamma

    men är det verkligen remouladsås? som man brukade få?

    jag provar så får vi se om det var sån jag var ute efter! tack så mycket för hjälpen!

  • Fidelis ad urnam

    När jag gick i skolan fick vi alltid remouladsås.
    Det kan ha förändrats iof och du kanske syftar till en annan sås

  • Laire

    Vi fick inte remuladsås, utan filsås.

    Den får gröna "prickar"


     Älska dig själv 
  • Sofie1979

    Remouladsås heter det! Mums! Finns att köpa på affären färdigt jättegoda, kavlis är god!

    Annars så är den gjord på tex

    Gräddfil
    Bostongurka
    majonäs
    salt, peppar

  • Kejo

    Du tänker på skarpsås?
    Japp, det är i princip remouladsås.

  • Laire
    Therese 1986 skrev 2006-11-14 16:00:04 följande:
    Vi fick inte remuladsås, utan filsås.Den får gröna "prickar"  Älska dig själv 
    Ochom receptet gick alla förbi eftersom det är så litet
    Therese 1986 skrev 2006-11-14 15:58:53 följande:
    Filsås:2 dl gräddfil 1 dl fil 3/4 dl bostongurka 1 - 2 msk senap  Älska dig själv 
     Älska dig själv 
  • prickensmamma

    tack för hjälpen allihopa! det känns som filsås kan stämma bra! jag testar det!

Svar på tråden Kall sås till fiskpanetter???