till några fler
Remouladsås
100 portioner
Ingredienser:
5 l Matolja
20 st Ägg
0,3 kg Senap
0,2 kg Ättiksgurka
0,1 l Vinäger
0,1 kg Kapris
50 g Hackad persilja
10 g Dragon
10 g Körvel
Salt och peppar
Arbetsgång:
1. Skira äggen, det går lättast när de är kylskåpskalla.
2. Lägg gulorna och senapen i en blandningsmaskin.
3. Blanda väl på låg hastighet.
4. Öka hastigheten och tillsätt oljan först droppvis,
vartefter såsen tjocknar ökar man tillströmmningen
av olja till all olja är tillsatt.
5. Reglera konsistens och smak med vinäger, ev vatten.
6. Hacka gurkan och kaprisen och blanda ner detta,
persilja, dragon och körvel i såsen.
Smaksätt med salt och peppar.
7. Låt såsen stå och dra i minst 1 timme innan servering.
Obs!! Ingredienserna skall ha samma
temperatur (helst rumstemp).
Servering:
Serveras till stekt eller friterad fisk.