• Selin7583

    kladdkaka utan blockchoklad hur gör man?

    jag blir sååå irriterad jag kan inte göra kladdkakka längre utan att köpa mörk choklad och ha i anntingen blir det platt som en pannkakaeller torr...har ni nått bra recept?

  • Svar på tråden kladdkaka utan blockchoklad hur gör man?
  • Baby Animal

    Kan man ha choklad på/i? Det skulle jag vilja prova :P

  • nosslin

    KLADDKAKA

    3 dl socker
    2½ dl mjöl
    2 msk vaniljsocker
    4 msk kakao
    1½ tsk bakpulver

    alla dessa torrvaror blandas i en bunke!
    sen tar du:

    150 g smält smör/margarin
    2 ägg
    1½ dl kallt vatten
    och ev. lite saft och rivet skal av apelsin, lime eller citron.

    Dessa "blöta" varor häller du i bunken och rör om!

    Häll smeten i en smord och bröad form. (sockerkaksform)
    Gräddas i mitten av ugnen i 25-35 minuter.

    Kakan blir ca 4-5 cm hög och ska vara kladdig i mitten! Serveras med lite glass eller uppvispad grädde.

  • Selin7583

    å tack..vad sugen jag blev,jag som behöver gå ner i vikt

  • morotsland

    Ta ovanstående recept men minska sockermängden och mjölet med hälften och ta en dl kakao + inget vatten. I ugnen 17-20 minuter. Mycket kladdigare!

  • Selin7583

    baby animal:ja du menar fluffchoklad smält choklad så den blir som en kräm?det tänkte jag ha på häromdan när jag gjorde en,men visste inte hur man gjorde...nån som vet?

  • Selin7583

    jag tar nästan alltid riktigt mörk blockchoklad i myyyycket godare PROVA!!det rekomenderar jag starkt!

  • Alexandra1983

    Det jag brukar ha är

    100g margarin
    2 ägg
    3dl socker
    2dl mjöl
    1msk vaniljsocker
    3msk kakao

    Ägg och socker vispas poröst sen i med torrvarorna och sist det smälta smöret.
    Längst ner i ugnen i 25 min i 175 grader.

    Istället för att ströbröd i formen ha vanligt mjöl.

  • Splach

    brukar göra kladdkaka ofta, men har då aldrig hört att man har i blockchoklad?

  • OhBabylove

    ugn 175 g

    2 ägg
    2 1/2 dl socker, vispas poröst

    1 1/2 dl mjöl
    2 tsk vaniljsocker
    ca 4 msk kakao, siktas ner i äggsmet, ev mer kakao för rätta färgen

    150 gr smält smör hälles ner i röran

    Häll smeten i en smord och bröad form och låt stå i ugnen ca 30 min, pudra ev över florsocker när kakan kallnat

Svar på tråden kladdkaka utan blockchoklad hur gör man?