Era bästa recept på räkgryta tack :)
Fredag idag och jag och pojkvännen hade tänkt göra någonting gott med räkor! Har ni några bra tips på lite festlig fredagsmat?
Fredag idag och jag och pojkvännen hade tänkt göra någonting gott med räkor! Har ni några bra tips på lite festlig fredagsmat?
Fyra räkor i en gryta Räkgryta!
500 g-1000 g räkor
1 purjolök
2 paprikor
champinjoner (en stor burk tror jag)
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk vitlökspeppar
serveras med ris och pain rich.
Såååå gott!! Men starkt!
En av mina favoriter:
Fräs en eller ett par gula hackade lökar i en traktörpanna eller kastrull. Ha i ett par msk curry och lite chilipulver och fräs ihop ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, en buljongtärning och några msk mango chutney och låt puttra ihop 10 min eller så. Lägg i en näve russin och räkorna och låt någon minut till. Häll på en burk creme fraiche med valfri fetthalt och värm upp allt. Smaka av med salt, chili, curry, ev lite mer chutney. Servera med kokt ris, jordnötter, skivad banan och mera chutney.
Mitt bästa är följande!
Ganska likt ovanstpende recept, men ännu bättre med cremefraishe tycker jag, och bättre med inte fullt så mycket tomatsmak enligt min smak
Fräs räkorna i parprikapulver, cayennepeppar, curry och vitlök
Häll på en burk cremefraishe och två matskedar soya och två matskedar (undefär) tomatpuré.
Låt allting koka ihop och servera med ris och salld!
Supermumsigt och enkelt!
strandskata: Det måste jag testa!! Lät ju jättegott!
2 gula lökar
1 spansk peppar
1 grön paprika
1 burk champinjoner
smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl grädde
salt, vpeppar, cayennepeppar
räkor, 1 kg oskalad vikt
½ dl koncentrerad apelsinjuice
vitt vin.
skala och hacka löken
strimla paprikan
låt champ rinna av
fräs champ och lök i smör
strö över vmjöl och rör om.
tillsätt paprika, chilisås, grädde, spansk peppar, salt och kryddor.
Koka 10 minuter.
späd med vitt vin.
tillsätt räkor, juice och ev mer vin.
Låt bli varmt.
OBS EJ KOKA!
Mmm, jag har också ett bra!
Fräs räkor i skekpannan med tomatpuré, vitlök, massor med curry och lite cayennepeppar, häll sedan över creme fraishe och soya.
Servera med yasmin- eller basmatiris. Om ni gillar gröna ärtor är det gott att låta såna koka med riset det sista fem minutrarna och sedan röra i dill när det kokat klart.
Blir alltså en stark rödbrun räksås och ris med grönt i (i brist på foto).