• annelieee

    köttfärssås med grädde

    hej jag har ett kilo köttfärs o jag kan verkligen inte göra köttfärssås kan nån hjälpa mig? skriva ett recept till mig med exakta mått med kryddor o så? jag vill gärna ha grädde i. tack på förhand

  • Svar på tråden köttfärssås med grädde
  • FruSöderström

    krossade tomater
    grädde
    chilisås
    tomatpuré
    vitlök
    salt
    peppar

  • valkyrian

    Åååh men det är ju bara att höfta och smaka av och tillsätta grädde... det där var inte till ngn hjälp va ? Saken är att köttfärsås gör man väl sällan på recept, men ta ett ur kokboken, dra ner lite på tomater och i med grädde.. ha i grön paprika också, stek den samtidigt med löken.. såååå gott

  • JeckaH

    Prova med creme fraise någon gång också, det blir mums :)

  • Madeleine79

    Krossade tomater
    Grädde
    Lök, mycket:)
    Creme Fraish (hur det nu stavas)
    Kryddor jag brukar ha i är, vitpeppar, grillkrydda och salt, smaksak på mängd.
    Fryst paprika

  • MaLi81

    Jag är allergisk mot tomat..så jag gör en tomatfri köttfärssås.
    Köttfärs
    Creme fraiche och/eller grädde
    Purjolök
    Vitlök
    soya
    salt
    peppar
    köttbuljong

    blir riktigt gott!!

  • annelieee

    meeen ingen av skrev mått på kryddorna det e ju de ja har så svårt för

  • mrskensington

    Till ett kilo köttfärs blir det nog lagom med tre gula lökar som hackas fint, en till två vitlöksklyftor, hackas fint. Stek färsen med lök och vitlök till färsen är genomstekt, ganska låg värme så löken inte bränns. Salt, svartpeppar och piffi allkrydda efter smak. Häll sedan i två till tre paket/burkar krossade tomater beroende på hur vattnig sås du gillar, plus ett halvt paket matlagningsgrädde. Sen kan du smaka av ytterligare med buljongpulver, hackad färsk persilja, tomatpuré och ketchup.

  • MaLi81

    Precis..det är en smaksak.
    Men till 1 kg köttfärs så skulle jag nog ha i en helpurjolök..skivad alltså=P
    2 vitlöksklyftor
    ca 6-10 dl creme fraiche beroende på hur du vill ha den i konsistenten
    soya..bara för utseende
    salt, peppar efter smak...jättesvårt o svar på
    1 buljongtärning.

  • fifi83

    majs är jätte gott i oxå


    ♥ Elsa ♥
  • Pokergirl

    Glöm inte ett par matskedar tomatpuré och en matsked sambal oelek om du vill ha lite sting. Vi brukar även ha i ett par matskedar oxfond, för sältans skull.

  • Pokergirl

    En sak till, låt kättfärssåsen puttra länge på spisen så blir den mkt fastare och rundare i smaken.

  • mammacatta

    om kryddor: ha i lite och se vad du gillar förändringen. gott? - hä lite till och se om d blev bättre. lite är typ en nypa (så mycket du får mellan tummen och pekfingret om du nyper i en skål som de gör på tvn).
    salt brukar vara ung dubbelt mot pepparn.
    andra kryddor är som peppar - efter behag (som melker säger i saltkråkan.)

    jag häver i en trea grädde och två burkar krossade tomater på ungefär 400g köttfärs.
    minst två klyftor vitlök, sen chilisås, ketchup och/eller tomatpure beroende på om jag har.
    pastor som tomatpuren har man i en matsked ungefär. dessa tre ger bindning i såsen och den blir mindre vattnig. om jag har så skvätter jag i rött vin (en halv dl ungefär) så blir såsen syrligare.

    detta blir 4-6 portioner, beroende på hur hungrig man är. perfekt i matlåda!

  • ThereseA

    Jag gör min köttfärs sås så här:

    hackar två lökar
    köttfärs
    lite vit peppar
    aromat ca 1msk
    allround krydda ca 1-2tsk
    johnnys senap ca 1msk
    heinz ketchup ca 2msk
    ketchup ca 2msk
    grädde ca 5dl

    denna e ganska populär i min familj :0)

  • Teälskare

    ...hutta i lite rött vin så blir det ännu godare!!!Typ 3/4 kaffekopp!

Svar på tråden köttfärssås med grädde