Kyckling Masala
4 st kycklingfilé(er), i bitar
vatten
Garnering:
0,5 st chilipeppar, röd, skivad
1 msk färsk koriander
Kryddpasta:
2 tsk bockhornsklöver
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1,25 dl färsk mynta
4 msk vinäger
1,25 dl färsk koriander
1 tsk salt
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kryddnejlika, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
Till sallad:
1 st rödlök
1 ask sockerärtor
Tillagning:
1. Lägg bockhorn, vitlök, ingefära, mynta, vinäger, koriander, salt, gurkmeja, kryddnejlika och kardemumma i en matberedare kör till en slät pasta.
2. Lägg kycklingen i en grund ugnsform som inte är av metall. Gnid in kycklingen omsorgsfullt med kryddpastan. Täck ugnsformen och marinera i kylskåp, minst 4 timmar eller över natten.
4. Stek kycklingen i en vid stekpanna och tillsätt lite vatten för att marinaden ska bli krämig och koka in i kycklingen. Servera med ris och gärna en liten sallad med rödlök och sockerärtor.
Garnera med färsk koriander och lite färsk röd chilli.
Om du inte har alla kryddor hemma så går det bra att köpa färdig Masala kryddmix i en mataffär. Läs då på förpackningen hur du använder kryddblandningen.