• ArnaMy

    Ditt bästa brownie recept!!!

    Har lovat mina tjejer att vi ska baka brownies. Får aldrig till dem så super goda som de ska vara. Kan jag få ert bästa recept? Om ni har något speciellt trick för att få dem så sär perfekta tar jag gärna emot det!

  • Svar på tråden Ditt bästa brownie recept!!!
  • UNDERVERK

    Brownies har jag inger recept på men en kladd kaka som är super och super enkel att göra.
    Säg till om du vill ha det.

  • ArnaMy

    Ja det vill jag gärna, gott och enkelt är bra!

  • UNDERVERK

    Här kommer det:

    2 ägg
    3 dl socker
    1 1/2 dl mjöl
    4tsk kakao
    4tsk vaniljpulver
    100g smält smör

    175 grader ca:30-40 min

    Jag brukar smälta smöret hälla direkt i kastrullen alla ingridienserna sist äggen. Vispar snabbt med elvispen.

    super gott!!!

  • cirkel

    Brownies
    200 gram choklad
    50 gram margarin
    2 ägg
    2 dl socker
    1 tsk vsniljsocker
    1,25 dl mjöl
    1 krm bakpulver
    80 gram hackade jordnötter

    Ugn 175 grader, 20-25 minuter
    Smält chokladen och blanda i smöret. Vispa ägg socker och vaniljsocker, blanda med chokladen. Blanda ner mjöl, bakpulver och nötter till en slät smet.
    Häll i en smörjd och bröad form som är ca 20x25 cm. Grädda.

  • cirkel

    Jag brukar förresten använda ljus blockchoklad till brownies. Dessa blir alltid väldigt omtyckta!

  • ArnaMy

    tack tack, ska testa i kväll!

  • Dinturiel

    Här är mitt absolut bästa browniesrecept. Syndigt god

    Brownies med apelsinkrips

    190 gr osaltat smör
    200 gr marabou apelsinkrokant
    Skal av 1 apelsin
    3 ägg
    1/2 vaniljstång
    250 gr råsocker
    115 gr vetemjöl
    1 tsk salt
    100 g finhackad mandel(frivilligt)

    Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ihop ägg, apelsinskal, vanilj och socker och blanda ihop mjöl, mandel och salt. Blanda den avkylda chokladmassan tillsammans med äggsmeten, och vänd försiktigt i mjälblandningen. Häll smeten i en ungsfast form (ca 27x18 cm) och grädda i ugnen på 180 grader i 22-27 minuter.
    Skär upp i rutor innan servering.

    Har översatt från ett danskt recept

  • AnnaK

    Brownies (Gi) (Glutenfria)
    Publicerat av Magdalena Svangärd

    Ingredienser
    Portioner: 20

    150g smör
    200g mörk choklad
    4 ägg
    2dl fruktsocker
    1dl havregryn
    1dl dinkel
    1tsk bakpulver
    1tsk vaniljsocker
    50g grovt hackade valnötter
    Ugn: 200 grader

    Gör så här
    1) Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smöret. Rör tills chokladen har smält.
    2) Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda havregryn, dinkel, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt chokladsmeten och blanda.
    3) Klä en långpanna, ca 20x30cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor.

  • AnnaK

    Snöfläkta Brownies
    (12 portioner)
    375 g Choklad, Mörk
    375 g Smör, Osaltat och rumstemp
    1 msk Vaniljextrakt
    6 st Ägg
    350 g Socker (1dl socker ¨100g)
    1 tsk Salt
    225 g Vetemjöl (1 dl mjöl ¨50g)
    250g Choklad, Vit
    Ugn 180°
    Fodra form med smörpapper.
    Smält smöret med den MÖRKA chokladen. Visspa äggen med sockret och vaniljextraktet i en vid bunke. Mjölet och saltet blandas i en annan bunke. Låt chokladen svalna lite innan du blandar ner det med äggen(sockret och vanilj..). Där efter blandas saltet med mjölet ner. Rör sist av allt ner den VITA och HACKADE chokladen. Häll blandningen i formen och grädda i ca 25 minuter. Den är klar när den blivit torr och fått ljusa fläckar på ovansidan. Mitten ska vara mörk och tät. Den fortsätter att grädda lite medan den svalnar.
    Pudra lite vaniljsocker över den före servering.

  • AnnaK

    Marabou Brownies

    8?10 pers
    200 g grovhackad mörk Marabou choklad
    200 g finhackad mörk Marabou choklad
    200 g grovhackade valnötskärnor
    225 g smör
    3 ägg
    4 cl starkt kaffe
    Kornen från 1 vaniljstång
    230 g mörk farin
    125 g mjöl
    ½ tsk salt
    Sätt ugnen på 190° . Smält den finhackade chokladen med smöret i ett vattenbad. Vispa ägg, kaffe och mörk farin luftigt i en skål. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljkornen. Vänd försiktigt ner mjöl och salt i smeten. Häll också de hackade valnötskärnorna och den grovhackade chokladen i smeten.

    Smörj en fyrkantig form och häll i smeten. Grädda den i 30?40 min tills kakan precis blivit lite fast när man trycker lätt på den ? den ska inte vara helt genomgräddad. Kyl kakan i formen. Vänd försiktigt på kakan och skär den i små fyrkanter. Garnera med chokladspån.

  • AnnaK

    Brownies
    Kaka, ViktVäktarmat
    Antal: 20 st.
    Points: 2,5 points/kaka
    Tid: ca 40 minuter

    75 gr vetemjöl
    ½ tsk bakpulver
    50 gr kakao
    ½ krm salt
    1 stort ägg
    2 äggvitor
    175 gr socker
    1 dl osockrad äpplemos
    2 msk olja
    2 tsk vaniljsocker
    15 gr valnötter eller hasselnötter till pynt

    Sätt ugnen på 180°.
    Blanda ihop alla torra ingredienser.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Blanda ner äpplemos och de torra ingredienserna i ägg/socker-smeten.
    Smörj en långpanna, ca 20×20 cm, med olja.
    Häll i smeten och bred ut. Garnera med nötter.
    Grädda i ugn ca 20-25 minuter.

Svar på tråden Ditt bästa brownie recept!!!