• Flygfotogen

    Melass?

    I synnerhet i amerikanska recept är melass (molasses) väldigt populärt som ingrediens. Jag vill gärna prova på lite nya recept och jag vill då hitta melass att använda men vart köper man det? Jag har aldrig sett det i butiken och när jag googlar verkar det mest vara för hästar och kreatur. Ehm... hilfe!

  • Svar på tråden Melass?
  • Pilgrimka

    Melass är en tjock sirapsartad substans som fås från saften av sockerrör eller sockerbetor som en biprodukt vid tillverkningen av socker. - enligt wikipedia

    kan du inte testa sirap?

  • Flygfotogen

    Jo jag kan ju testa men jag vill gärna veta att resultatet blir korrekt. Sirap är ju syrup så molasses bör vara nåt annat liksom.

  • jossefina

    Vi hade melass till hästen. Det smakar sirap, men lite "kryddigare".
    Går säkert att ersätta med sirap.

Svar på tråden Melass?