• Paincake

    Filmjölk istället för creme fraishe?

    Jag hade tänkt att laga tacopaj till ikväll och i receptet står det att man ska ha i en bruk creme fraishe. Kom nyss hem från affären och upptäckte att jag hade glömt köpa det, såklart.
    Går det att använda filmjölk (3 %) istället?

  • Svar på tråden Filmjölk istället för creme fraishe?
  • snobben

    Beror nog på vilken procent creme fraichen skulle ha. det blir ju lite lösare med filmjölk, men testa.

  • Linda1976

    låt filen rinna genom ett kaffefilter först, så blir det lite fastare!

  • Trynträ

    Yoghurt kanske är bättre för det brukar ha fastare konsistens. Annars finns det ju rätt så mager creme fraiche nuförtiden också.

  • Paincake

    Det funkade sketabra, trots "obehandlad" filmjölk

    Blev supersmarrigt (och dessutom inte lika fett), men tackar för tipsen!

  • Linda1976

    Yoplait har fraiche med 1-2% fett som är väldigt krämig! Men vad bra att det funka ändå!! Sketabra? E du från Skåne Paincake?

  • Paincake

    Heh, har bott i skåne i...sammanlagt 10 år, men är varken född där eller bor där nu. Pratar inte ens skånska... men jag skriver visst dialektalt

  • Linda1976

    haha... ja så e det nog! Sketabra är ett ord jag numera planterat i GÖteborg, haha

Svar på tråden Filmjölk istället för creme fraishe?