Varsågod:
Ejes Choklad
Erik Dahlbergsgatan 25
Egen tillverkning sedan 1923 och kunglig hovleverantör. Ett stort antal praliner vilket kan få den mest inbitne chokladälskaren att bli velig. Favoriter hittar man dock snabbt. Även ett stort utbud för diabetiker och allergiker.
NK Konfektyr
Hamngatan 18-20
Egna praliner som den berömda NK-minten, Irish cream, champagne- och limetryffel och många andra. Har också ett stort utbud av Valrhona, Godiva och Guylain. Till påsk finns pralinfyllda ägg tillverkade helt i choklad. En storsäljare bland de egna pralinerna är tryffeln för diabetiker.
Pralinhuset
Drottningatan 112
Pralinhuset har ett bestående sortiment av ca 220 sorters färska praliner och tryffel, varav 40 sorter är nötfria. Choklad i snygga och annorlunda förpackningar. Stora choklad skulpturer on display är specialiteten.
Pralinhuset»
Les Chocolats, Storgatan 25
Detta lilla chokladtempel med tjusig kristallkrona i taket är även cafeteria. Man kan få varm choklad gjord av pellets med 75 procentig kakakohalt. Les Chocolats praliner kommer i första hand från franska Valrhona och Michel Cluizel.
En del också från Robert E, som snart har egen butik på Odengatan.
Chokladfabriken, Renstiernas gata 12
Chokladfabriken på Söder är befriande chosefri. Ung personal och unga gäster präglar butiken som också är fik med varm choklad på menyn.
Gamla Stans Konfektyrbutik Västerlånggatan 26, Stockholm
Boutique de Chocolat Tyska Brinken 24, Gamla Stan, www.chokladbutik.se