Gott recept med fläskfile i ugn???
Ska göra fläskfilé i helgen men vill inte göra som vanligt (steka bitar i pannan) Vill göra ngt gott i ugnen med ngn form av sås över så den blir saftig till...
Anyone??
Ska göra fläskfilé i helgen men vill inte göra som vanligt (steka bitar i pannan) Vill göra ngt gott i ugnen med ngn form av sås över så den blir saftig till...
Anyone??
smördegs inbakad kanske?
har du testat "förlorad hare"?
nä, ingen inbakad...gillar inte det.
Förlorad hare?? Vad är det??
Du behöver
Fläskfile
1 pkt bacon
1 gul lök
2 dl creme fraich
2 dl grädde
1 liten skvätt konjak
Bryn fläskfile i skivor, lägg dom i en ugnssäker form.
Bryn skivad lök för sig o bacon för sig.
Lägg löken ovanpå fläskfilen.
Blanda creme fraiche o grädde (gärna i stekpannan så det tar upp smakerna från det andra)
Häll på lite konjak o låt outtra ett tag. Färga me soya eller nåt o peppra efter tycke.
Häll blandningen lver fläskfilen o lägg bacon ovanpå.
In i ugnen ca 200 grader i 20 minuter...
mycket mumsigt!
Åt supersmarrig och superenkel fläskfilé förra helgen.
Får väl kalla den för Mia's vitlöksfläskfilé då det var hos henne vi lagade mat.
*Stick massor med skåror runt om fläskfilén, ett par cm in.
*Skiva en massa vitlöksklyftor grovt och tryck in i alla skåror på filén.
*Gnid in filén med salt, vit- och svartpeppar.
*In i ugnen
175 grader, mitt i ugnen. Tills den är genomstekt, (runt 35-40 min, skär och kolla) behövs inte brynas i stekpanna.
Vi gjorde detta i varmluftsugn, och filén var färdig samtidigt som klyftpotatisen som lagades i samma ugn. Himla praktiskt och sjukt gott! Vi åt med grönpepparsås till.
(Den blir jättesaftig när man tillagar så här i ugnen, inte alls torr som den kan bli när man steker skivor i pannan.)
6-800gr. fläskfile skivas
3-4 dl grädde
200gr gorgonzola
2pkt lätt&rökt bacon i strimlor
salt och svartpeppar
220graders värme i ugn , ca 35-40min. Enkelt snabbt och yummie
Mmm, Mias vitlöksfläskfilé lät ju smarrigt... Har också varmluftsugn! Kanske blir det den jag provar. Älskar ju vitlök!!!
Ngt mer förslag???
Ska man "smörja" in filé i ngn olja innan man kryddar eller fastnar det ändå??
Nä, vitlök är farligt gott.. Funderar på om man även kan hacka ner lite färska kryddor med vitlöken, borde ju bli smarrigt!?
Det behövs inte, kryddorna fastnar ändå. Se bara till att du kryddar runt om hela filén och inte bara på ovansidan.
Vad sägs om "Flygande Jakob" gjord på fläskfilé?
Det gjorde jag och det blev vrålgott!!!
Fräs upp fläskfilebitar
lägg bitarna i en ugnsfast form
fräs baconbitar och lägg över med
skölj av nån halvdeciliter jordnötter så de blir utan salt
Slanta ner 1-2 bananer och lägg över.
Vispa 3-5 deciliter grädde och blanda i chilisås
häll chiliblandningen över alltihopa.
Låt stå i ugnen tills det har fått lite färg och är genomvarmt.
Servera med ris och sallad.
*slurp*
Eliza...Det lät ju gott! Ska definitivt prova, om inte i helgen så en annan gång! Mer?