Nubbesallad
Hej vill ha era recept på Nubbesallad
Hej vill ha era recept på Nubbesallad
Puffar för jag vill också ha
300 g fast potatis
1 burk matjessill, 200 g
2 dl gräddfil
½ dl majonäs
2 hårdkokta ägg.
vitlök
gräslök (eller purjolök)
1 msk lättrökt kaviar
1/2 dl hackad rödlök
1 dl hackad dill
vitpeppar
Koka potatisen och låt svalna. Tärna i små tärningar
Hacka sillen.
Blanda gröddfil, majonäs, vitlök och finklippt gräslök.
Rör ner kaviar och dill.
Hacka rödlöken finfint coh rör ner tillsammans med mald vitpeppar.
Blanda i sillen och dillen.
Hacka äggen och rör ner.
Låt gärna stå i kylskåp ca 4 timmar.
Servera med hårt bröd.
Finns en väldigt god variant med varm gubbröra också:
4 hårdkokta ägg
1 liten gul eller röd lök, finhackad
margarin till stekning
5-6 ansjovisfiléer, hackade
0,5 dl hackad dill
svartpeppar
Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna.
Blanda i hackat ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt.
Servera med grovt mörkt bröd.
Fler? Åt en gång när min mormor gjorde med små äppel bitar i, super gott - kaviar de gillar jag inte.. Någon fler?
Den här då kanske:
Matjesill eller inlagd sill (efter smak)
4-6 kokta potatisar
2 ättiksgurkor
2 äpplen
2-3 hårdkokta ägg
3 dl skinka (i tärningar)S
Till såsen:
4 dl gräddfil
salt
(socker)
(senap)
Till garnering:
2-3 salladsblad
ägg
Tärna alla ingredienserna (spara lite ägg till serveringen). Vänd försiktigt ner den smaksatta gräddfilen i hacket. Låt stå kallt minst en halvtimme före serveringen.
Annca - Ja de är något liknande