• Svar på tråden Nubbesallad
  • Fiaflopp

    Puffar för jag vill också ha

  • annca

    300 g fast potatis
    1 burk matjessill, 200 g
    2 dl gräddfil
    ½ dl majonäs
    2 hårdkokta ägg.
    vitlök
    gräslök (eller purjolök)
    1 msk lättrökt kaviar
    1/2 dl hackad rödlök
    1 dl hackad dill
    vitpeppar

    Koka potatisen och låt svalna. Tärna i små tärningar
    Hacka sillen.
    Blanda gröddfil, majonäs, vitlök och finklippt gräslök.
    Rör ner kaviar och dill.
    Hacka rödlöken finfint coh rör ner tillsammans med mald vitpeppar.
    Blanda i sillen och dillen.
    Hacka äggen och rör ner.
    Låt gärna stå i kylskåp ca 4 timmar.
    Servera med hårt bröd.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • annca

    Finns en väldigt god variant med varm gubbröra också:

    4 hårdkokta ägg
    1 liten gul eller röd lök, finhackad
    margarin till stekning
    5-6 ansjovisfiléer, hackade
    0,5 dl hackad dill
    svartpeppar

    Fräs löken mjuk i fettet i en stekpanna.
    Blanda i hackat ägg, ansjovis, dill, och lite peppar och låt allt bli genomvarmt.
    Servera med grovt mörkt bröd.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Aquagreen

    Fler? Åt en gång när min mormor gjorde med små äppel bitar i, super gott - kaviar de gillar jag inte.. Någon fler?

  • annca

    Den här då kanske:


    Estländsk nubbesallad

    Matjesill eller inlagd sill (efter smak)
    4-6 kokta potatisar
    2 ättiksgurkor
    2 äpplen
    2-3 hårdkokta ägg
    3 dl skinka (i tärningar)S


    Till såsen:
    4 dl gräddfil
    salt
    (socker)
    (senap)


    Till garnering:
    2-3 salladsblad
    ägg


    Tärna alla ingredienserna (spara lite ägg till serveringen). Vänd försiktigt ner den smaksatta gräddfilen i hacket. Låt stå kallt minst en halvtimme före serveringen.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Nubbesallad