• QuteCat

    Ansjovis vs Matjesill?? Vad är skillnaden mellan dessa?

    kan man bara ha ansjovis i janssons?

  • Svar på tråden Ansjovis vs Matjesill?? Vad är skillnaden mellan dessa?
  • annca

    Inläggningen och kryddningen är rätt olika. Vet inte riktigt *vad* som skiljer, men olika  är de.
    Tror inte en Janzon skulle bli speceillt god med maatjes.

    Däremot kan man göra med kaviar eller skinka, fast då blir det ju inte "Janzon" (Kanske Björnsson eller Håkansson... )


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Danbala

    Skillnaden är att det är två olika fiskar och två olika kryddningar. De smakar inte likadant.

    Det går säkert att göra Janssons på sill med, men det kommer nog inte att smaka likadant som en på ansjovis, helt enkelt.


    [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
  • QuteCat

    Okej.. jag äter inte så mkt sill och började fundera på vad som var skillnaden mellan dessa två..

  • No 1

    Jag som jobbat på abba borde ju veta skillnaden men det gör jag inte
    Men jag tror inte att man kan ha matjes i jansson...däremot så kan du köpa ansjoviskryddad sill o ha i, det har jag testat o det ger en tydligare smak än med vanlig ansjovis...dom fileérna är större oxå...

    http://www.abba.se/produkter/


    ♥♥♥Kan Du inte säga nåt snällt ska Du inte säga nåt alls!! ♥♥♥
  • No 1
    Danbala skrev 2006-12-20 09:59:09 följande:
    Skillnaden är att det är två olika fiskar och två olika kryddningar. De smakar inte likadant.Det går säkert att göra Janssons på sill med, men det kommer nog inte att smaka likadant som en på ansjovis, helt enkelt. [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
    När jag jobbade där så tog dom snabbt ur mig att sill var fisk, det var det inte utan sill är en sill, ett släkte för sig helt enkelt
    Och jansson gör man på sill..
    Ansjovis är en sill...
    ♥♥♥Kan Du inte säga nåt snällt ska Du inte säga nåt alls!! ♥♥♥
  • Danbala
    No 1 skrev 2006-12-20 10:09:37 följande:
    Ansjovis är en sill...
    Mjo, det är ju skarpsill. "Inte samma variant av fisk", kanske jag borde ha skrivit, då? "Inte samma latinska benämning." Öööh. Nånting.
    [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
  • annca

    Vad är det för skilnad på den amerikanska "anchovy" och vår "ansjovis", ni som har koll?


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Danbala

    Amerikanska anchovy är väl vår sardell? *ser lite vagt okunnig ut*
    (Inte skarpsill, utan fisken ansjovis...)


    [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
  • LilJ

    jo de går ha matjesill i jansson..

  • kidA

    äh man kan väl inte ha SILL i jansson knäppisar anjovis smälter. det är ju därför man har den. det gör ju inte sill.


    nya bilder på noah.lurig.se/
  • kimberlits

    Jag och min kolega funderade häromkvällen på vad anjovis är kryddad med?
    /K

  • No 1

    sill äääär ingen fiiisk!!
    Flört


    ♥♥♥Kan Du inte säga nåt snällt ska Du inte säga nåt alls!! ♥♥♥
  • No 1

    kimberlits...
    Grebbestads Ansjovis Orginal är en 100-årig klassiker och ett måste i Jansons Frestelse. Kryddningen till Grebbestads har gått från generation till generation och är en väl förborgad hemlighet. Men vi kan avslöja att kryddorna kanel, ingefära och sandel ingår.

    hämtat från nätet...mer fick man inte veta..tyvärr..


    ♥♥♥Kan Du inte säga nåt snällt ska Du inte säga nåt alls!! ♥♥♥
Svar på tråden Ansjovis vs Matjesill?? Vad är skillnaden mellan dessa?