Ansjovis vs Matjesill?? Vad är skillnaden mellan dessa?
kan man bara ha ansjovis i janssons?
kan man bara ha ansjovis i janssons?
Inläggningen och kryddningen är rätt olika. Vet inte riktigt *vad* som skiljer, men olika är de.
Tror inte en Janzon skulle bli speceillt god med maatjes.
Däremot kan man göra med kaviar eller skinka, fast då blir det ju inte "Janzon" (Kanske Björnsson eller Håkansson... )
Skillnaden är att det är två olika fiskar och två olika kryddningar. De smakar inte likadant.
Det går säkert att göra Janssons på sill med, men det kommer nog inte att smaka likadant som en på ansjovis, helt enkelt.
Okej.. jag äter inte så mkt sill och började fundera på vad som var skillnaden mellan dessa två..
Jag som jobbat på abba borde ju veta skillnaden men det gör jag inte
Men jag tror inte att man kan ha matjes i jansson...däremot så kan du köpa ansjoviskryddad sill o ha i, det har jag testat o det ger en tydligare smak än med vanlig ansjovis...dom fileérna är större oxå...
http://www.abba.se/produkter/
Vad är det för skilnad på den amerikanska "anchovy" och vår "ansjovis", ni som har koll?
Amerikanska anchovy är väl vår sardell? *ser lite vagt okunnig ut*
(Inte skarpsill, utan fisken ansjovis...)
jo de går ha matjesill i jansson..
äh man kan väl inte ha SILL i jansson knäppisar anjovis smälter. det är ju därför man har den. det gör ju inte sill.
Jag och min kolega funderade häromkvällen på vad anjovis är kryddad med?
/K
sill äääär ingen fiiisk!!
kimberlits...
Grebbestads Ansjovis Orginal är en 100-årig klassiker och ett måste i Jansons Frestelse. Kryddningen till Grebbestads har gått från generation till generation och är en väl förborgad hemlighet. Men vi kan avslöja att kryddorna kanel, ingefära och sandel ingår.
hämtat från nätet...mer fick man inte veta..tyvärr..