Koka knäck med eller utan lock?
Kokar man knäck med eller utan lock? Knäcken står på spisen men jag vet inte vad jag ska göra med locket! :-O
Kokar man knäck med eller utan lock? Knäcken står på spisen men jag vet inte vad jag ska göra med locket! :-O
Jag har alltid kokat utan.
Utan lock
Aldrig kokat med lock
Utan helt klart!
Ha ha ha!! Det var mer jag inte visste!!!
Knäcken e SVART och det e osigt och luckar URK i hela huset!!! HA HA HA!!
Okej tjejer - HJÄLP MIG! Hur gör man? Ska jag röra hela tiden? Hur varmt ska man ha plattan??
Jag rör nästan hela tiden faktiskt, min smet va klar efter 20 min.
Hade på 4 an tror jag, så pass att de kokade men inte för mycke
ja man måste röra HELA tiden och inte ha för varmt, det kan ta timmar att koma en bra knäck. så när den börjar bli brun ska man göra prov i kallt vatten så man får den så hård man vill att den ska vara själv gör jag glashård knäck....mmmm...
hoppas det går bättre nästa gång för det låter verkligen som en riktig katastrof*S*
Du ska få ett MYCKET lättare recept!
Microknäck
Ca 35 st.
½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk flytande margarin
¼ dl hackad mandel
Placera ut formar på en bricka
Blanda allt utom mandel i en stor microsäker glasskål. Sätt in i mikron på full effekt (700W) i 8 minuter.
Hohohoho..Vad härligt att se att någon mer än jag idag har kokat svart knäck. tror jag kommer att få kasta kastrullen... *tar i hand med Kavaten*
Andra försöket så hade jag på 4:an efter det kokat upp ordentligt, rörde så gott som hela tiden. Var färdigt efter ca 12 min. Tror den blev riktigt bra faktiskt. Ska testa en imorgon. Lycka till vid ditt andra försök.
jag har alltid gjort min i mikron!!!
1dl sirap
1dl socker
1dl grädde
rör ihop i en hög mikrosäker skål.
mikra i ca 7min... gör dropptest...
lägg sen till 1 min åt gången och gör dropptester emellan..
Vips... klart på cirka 10min!!!
Brukar göra cirka 3-4satser... för hela familjens njutning så klart!!