• malin07

    Recept på revbensspjäll till jul!!!

    Tänkte ta o göra iordning revbensspjäll till jul, men hur gör man???? Nån som har nåt favoritrecept??


    Lill*n tittar ut den 20/5!!!
  • Svar på tråden Recept på revbensspjäll till jul!!!
  • Mamma Ia

    Här kommer ett!

    ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll

    Kryddblandning:
    2 msk olja, flytande eller smält margarin
    1 msk äkta soja
    1 tsk salt
    2 krm svart- eller vitpeppar
    1 tsk ingefära

    Ugn: 200 grader

    -Lägg spjället med bensidan uppåt i en ugnsfast form.
    -Blanda kryddblandningen och pensla köttet.
    -Sätt i mitten av ugnen.
    -Vänd spjällen och pensla andra sidan efter ca 30 min.
    -Stek ytterligare en timme.

    Enkelt och jättegott!

    God Jul

  • malin07

    Tack så mycket!!!


    Lill*n tittar ut den 20/5!!!
  • kryddann

    Här har du ett recept från Edsbacka...

    Edsbackas Revbensspjäll

    Ingredienser:
    1,8 kg tjockskuret revbensspjäll med
    knäckta ben
    2 gula lökar
    2?3 morötter
    några vitpepparkorn
    1 lagerblad
    2 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar

    Glasering:
    1 dl svartvinbärsgelé
    2 msk ljus fransk senap
    2 msk svensk senap

    1. Börja med att koka revbensspjället i en rymlig kastrull tillsammans med lök, morötter, pepparkorn och lagerblad. Beräkna koktiden till cirka 1 timme.

    2. Lyft upp spjället och låt det svalna.

    3. Värm ugnen till 200 grader. Salta och peppra spjället. Lägg det direkt i en långpanna med den feta sidan upp. Stek spjället i cirka 15 minuter och ös det under tiden med fettet som smälter ut.

    4. Smält geléet i en kastrull och blanda i senapssorterna.

    5. Öka ugnsvärmen till 225 grader och stek i ytterligare 5 minuter. Ös gelé-senapsblandningen över spjället och glasera.

Svar på tråden Recept på revbensspjäll till jul!!!