Recept på revbensspjäll till jul!!!
Tänkte ta o göra iordning revbensspjäll till jul, men hur gör man???? Nån som har nåt favoritrecept??
Tänkte ta o göra iordning revbensspjäll till jul, men hur gör man???? Nån som har nåt favoritrecept??
Här kommer ett!
ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
Kryddblandning:
2 msk olja, flytande eller smält margarin
1 msk äkta soja
1 tsk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
1 tsk ingefära
Ugn: 200 grader
-Lägg spjället med bensidan uppåt i en ugnsfast form.
-Blanda kryddblandningen och pensla köttet.
-Sätt i mitten av ugnen.
-Vänd spjällen och pensla andra sidan efter ca 30 min.
-Stek ytterligare en timme.
Enkelt och jättegott!
God Jul
Tack så mycket!!!
Här har du ett recept från Edsbacka...
Edsbackas Revbensspjäll
Ingredienser:
1,8 kg tjockskuret revbensspjäll med
knäckta ben
2 gula lökar
2?3 morötter
några vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Glasering:
1 dl svartvinbärsgelé
2 msk ljus fransk senap
2 msk svensk senap
1. Börja med att koka revbensspjället i en rymlig kastrull tillsammans med lök, morötter, pepparkorn och lagerblad. Beräkna koktiden till cirka 1 timme.
2. Lyft upp spjället och låt det svalna.
3. Värm ugnen till 200 grader. Salta och peppra spjället. Lägg det direkt i en långpanna med den feta sidan upp. Stek spjället i cirka 15 minuter och ös det under tiden med fettet som smälter ut.
4. Smält geléet i en kastrull och blanda i senapssorterna.
5. Öka ugnsvärmen till 225 grader och stek i ytterligare 5 minuter. Ös gelé-senapsblandningen över spjället och glasera.