Blodkorv- bra mat till en 21-månadersgosse?
Är det bra mat? Hur ska jag tillaga den? Är det oK att steka den?
Är det bra mat? Hur ska jag tillaga den? Är det oK att steka den?
*puff*
Du menar blodpudding va? Heter nog bara olika i olika delar av Sverige. (Svart, halvmåne)
ja det är väl bra.
Full av järn om inte annat.
Drick juice till så tar man upp järnet bättre mha C-vit.
Stek utan att bränna bara.
Vi kokar blodkorv och severar med stkekt fläsk, smör och lingonsylt och det är ypperlig mat för en liten pojke!
Tack! Då ska jag köpa det i dag!
cia: Ja, det är väl samma som blodpudding(jag bor i Skåne)
maria70: Hur kokar man den då? Jag brukar koka falukorv åt honom, då skär jag den i bitar o kokar 2-3 min. Gör jag samma med blodkorven?
Jag menar inte blodpudding, utan blodkorv. Den ligger i korvskinn, precis som korv och kokas hel. Vi brukar göra blodkorv själv av renblod.
Men du kan säkert koka blodpudding i bitar också, även om jag aldrig prövat det. Vi brukar också steka blodpudding.
Maria: aha! Då fattar jag! Tack!