• Snova

    Hur koka gott sushiris?

    Jag är helt galen i sushi, det är det godaste jag vet men det är ju dyrt. Blir ruinerad! Måste börja göra egen sushi men jag är så otroligt petig med riset... Det måste vara fluffigt, ska nästan falla sönder och smaka mkt vinäger.

    Hur göra?

    Vilken vinäger köper man? Japansk risvinäger typ?
    Hur kokar man riset bäst? Riskokare?

    Tips från duktiga riskokare önskas!


    ♥ Ja till biltullar - håll slöddret utanför ♥
  • Svar på tråden Hur koka gott sushiris?
  • Tindrande

    Vi har nyss käkat sushi här hemma.
    Gubben har jobbat som sushi kock, och här hemma kokar vi ris i riskokaren, utan salt och olja.

    Sen häller vi upp ris i en form, häller på lite risvinäger och socker. Sen luftar du riset med t ex en fläkt eller ett block som du viftar, samtidigt som du hackar in vinäger och sockret i riset med en spade.

    Riset ska vara ljummet när du arbetar med det.

    Lycka till!

  • elims

    Grötris fungerar ganska bra som alternativ till riktigt sushiris.
    Brukar koka upp sockret & risvinägern innan, låter det svalna lite och blandar med riset när det har blivit lite ljummet.

Svar på tråden Hur koka gott sushiris?