Bakad potatis
Känner mig lite förvirrad just nu, så frågan är enkel.
Hur länge ska man ha bakad potatis i ugnen? och vilken grad?
Visst kan man väl ha folien runt potatisen redan i ugnen? Då ska den väl vara längre tid inne?
Tack på förhand
Känner mig lite förvirrad just nu, så frågan är enkel.
Hur länge ska man ha bakad potatis i ugnen? och vilken grad?
Visst kan man väl ha folien runt potatisen redan i ugnen? Då ska den väl vara längre tid inne?
Tack på förhand
Jag brukar ha ca 200 grader, tidenberor ju lite på storlek på potatisen, lättast är ju att peta potatisen med en sticka och kolla om den är klar! Folien påverkar inte tiden alls!
Eller så pickar du den lite och kör i micron i några minuter!
jag brukar köra potatisarna i mikron i 20 minuter först. Pickade innnan. sen baka de i ugnen tills de är klara så att de får den där knapriga goda ytan.
Lycka till!
Jo det är ju det lätta alternativet, men ska ha bakadpotatis imorgon, så då får den gärna ligga i ugnen nån timme o ta tid när jag gör annat.
Blir med folie om...så håller den värmen längre efteråt när vi äter fondue
Vad jag vet ska man inte ha folien på från början och så ska du sticka en massa hål i potatisen så att den inte "exploderar" då det blir tryck i potatisen.
haha nu blev jag ännu mer förvirrad...
ett ögonblick så ska jag ordna till det åt dig
Tackar, det uppskattar jag.
Tillagningstid: ca 1 timme 200-225 grader
Stick i potatisen med en grov nål, annars kan de "explodera" i ugnen under bakningen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Baka potatisen tills den är mjuk, pröva med provnål.
Obs! Potatisen ska inte ugnsbakas i aluminumfolie, då den blir fuktig och svampig. Däremot kan den varmhållas i folie.
Vi har gjort efter detta och det blir alltid perfekt
Vi brukar lägga dem direkt på ugnsgallret och så ställer jag klockan på 45 minuter och sedan känner jag med stickan med jämna mellanrum eftersom att det kan gå fort i slutet, men än så länge har jag inte misslyckats en enda gång
Lycka till
Tack mirimaxx, då kör jag på det då. Vill ju inte middagen ska bli helt misslyckad för att jag gör nåt som jag inte vet varför jag gör.
jag brukar pressa vitlök med smör o ha på potatisen innan jag stoppar den i ugnen..
När potatisarna är klara och ska serveras så brukar jag gör ett kryss-snitt i poatatisen och pressa upp kanterna lite och ha på smör/smaksatt smör och en himla massa ost och sedan servera rörarn vid sidan utav poatisen och då även med sallad Men allt är ju en smaksak