• Sussannek

    Skillnad på korv? Kabanosser/Chorizo

    Hej!

    Ska laga en gryta som heter Kreolsk Festgryta!

    I den ska man ha Kabanosser, men de hade slut i butiken.

    Har Chorizos istället men frågan är, kommer det funka?

    Någon som vet vad Kabanosser smakar?
    Chorizon smakar cayenne, paprika och vitlök

    Hoppas på svar

  • Svar på tråden Skillnad på korv? Kabanosser/Chorizo
  • skytten 75

    Kabanosser smakar olika,
    det finns starka och vanliga i smaken, det finns kabanosser som är gjorda på fläskkött och på fågelkött och på nöt.
    alla dom smakar olika.

    Skillnaden på en vanlig korv och en kabanoss är att det är rent kött i en kabanoss ihop med fett . medans en vanlig korv är malen och inte innehåller lika mycket kött produkter men en massa annat istället.

    Det blir nog inga problem att byta ut kabanossen mot chorizo

    Lycka till och gott nytt år

  • Dersen

    Kabanoss smakar vitlök, jäkligt smarrig! Tror nog att det funkar att byta ut den mot chorizo. Annars får du titta in hos mig på macken så kan du få köpa ett paket kabanoss till extra förmånligt pris ;)

  • Sussannek

    Men Dersen....

    Det är ju så långt till dig från Halmstad.....
    Kan jag ju lika gärna fira nyår där uppe :)

    Tack iallafall för all information...tror vi satsar på choritzon

    Frågan är...måste man steka den först???

  • Dersen

    Det kan jag inte tänka mig att man ska behöva. Bruka aldrig steka/bryna korv som jag har i grytor och liknande.

Svar på tråden Skillnad på korv? Kabanosser/Chorizo