Å lite till!=))
Marmeladgodis
2 dl outspädd juice, ex äpple, päron, vinbär
2½ dl vatten
5 dl socker
1 påse certo fruktpektin (natuligt geleringsämne från citrus)
Garnering: Strösocker
Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen, låt koka en minut. Tillsätt resten av sockret och koka ytterligare några minuter, tills sockret löst sig. Skumma om det behövs. Häll i blandningen i en form (15x25) och låt stå svalt i ca 3 timmar. Skär i bitar och doppa i socker.
Vaniljkola
50 g mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
½ dl sirap
1½ dl Rismjölk/ havremjölk
Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 25 min på medelstark värme, rör om ett par gånger. När smeten är ca 125°C (droppa lite smet i kallt vatten och forma till en kula - då är den klar) Häll upp i en smord långpanna och låt kallna. Skär eller klipp kolan i bitar
Chokladfudge
50 g mjölkfritt margarin
2 msk Solhavre
2 msk kakaopulver
4 dl florsocker
Koka ihop margarin, Solhavre och kakao. Tag av kastrullen från plattan och rör ned florosckret. Vispa smeten slät. Låt stelna lite och rulla till små bollar som sedan rullas lätt i kakao.
Godisklickar
Halvsegt godis med mycket godsaker i!
100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 dl russin
1/2 dl söndersmulat cornflakes
1/2 dl riven kokos
Koka ihop margarin, sirap, socker och kakao. Ta från värmen och rör ned russin, cornflakes och kokos. Klicka ut på bakplåtspapper och ställ kylt tills det stelnat.
5min kola
6 msk smält mjölkfritt margarin
1 kaffekopp (normal storlek) strösocker
1 kaffekopp ljus sirap
4 msk kakao
Vispa ihop alla ingredienser och låt koka prick 5 minuter. Bred ut på bakplåtpappersklädd plåt. Låt stelna och klipp/skär i lagom stora bitar.
Hoppas du ser vad som hör till vad,blev lite kladdigt kanske!
Håll till godo!