• majamia1

    festmat tex kyckling??

    någon som har ett trevligt och festligt recept på kyckling som man gärna sätter in i ugnen eller gryta. Vi ska ha fest på fredag och det är idétorka.
    Det ska hels vara filé
    Tack på förhand
    Marie

  • Svar på tråden festmat tex kyckling??
  • 68an

    Frågan är vad för festmat du vill ha, en enklare rätt eller en riktig lyxrätt?!

    Denna är iaf mycket lätt och god, inte så mastig men nu är du kanske ute efter en riktig brakmiddag =/

    Tortillakyckling

    8 stora tortillabröd
    4 kycklingfileer
    3dl creme fraiche
    1 burk Tacosås
    2 hackade lökar
    1 ½ tsk salt
    Riven ost (ganska mycket)

    Stek kycklingtärningarna och löken.
    Ta av från värmen och blanda i allt utom bröd och ost.
    Fyll bröden och rulla ihop och ställ i en form.
    Strö över osten och gratinera i ugnen ca 15-20 min.

    Servera med sallad

  • MayaS

    ett väldigt enkelt recept som sköter sig själv i ugn..

    till  ca 6 personer (är skitkass på antal portioner brukar göra på måfå)

    1 kg kycklingfilé i tärningar (tinad)
    läggs i långpanna strö över grill/allkrydda alt, kycklingkrydda

    gör en röra av:
    3 burkar creme fraiche
    2 st matlagningsgrädde (evt mer i slutet av "gräddningen")
    300 gr rökt skinka som strimlas
    ca lika mycket riven ost
    1-2 msk senap
    ½-1 helt paket frusen persilja
    salt och peppar
    Smaka av..

    häll röran över kyckligen och, skjuts in i ugn... 225 grader ca 30-40 minuter. Servera med ris, sallad och evt bröd.

    Skitgott!!


  • Isha

    min absoluta favoriträtt just nu är detta:

    blanda philadelphia med vitlök och hackad färsk timjan (eller annan örtkrydda). gör en skåra in i kycklingfiléerna, alltså in längs med en långsida, eller kortsida, och in med lite philadelphiaröra där. stek lite så de får en fin yta. hit kan man förbereda. sen ska de in i ugnen tills de e färdiga. jag brukar ha hasselbackspotatis till, och göra en sås med överbliven philadelphiagegga som grund. blir jättegott!

  • hampusmamma

    Här ett enkelt kycklingrecept som är jättegott å lätt!
    Kycklingfile som steks med salt och peppar. lägg sen i ungsäkerform. på med kelda kantarellsås och riven ost, sen ska bara såsen värmas och osten smälta! Ca 175 grader. (du kan ta på osten efter en stund så bräns den inte. gott med klyftpotatis å sallad!

  • majamia1

    Stooort tack för jättebra tips, jag kommer prova alla framöver!
    Ha en bra dag!

  • majamia1

    Stooort tack för jättebra tips, jag kommer prova alla framöver!
    Ha en bra dag!

  • Dundermamman

    Till 4 personer
    4 kycklingfiléer (el. fläskfilé i skivor,kotletter i skivor)
    5 dl creme fraiché
    3 dl vispgrädde
    1 dl kinesisk soja
    2-4 tsk sambal oelek
    Lägg kycklingen ( el. köttet) rått i en eldfast form. Blanda övriga ingredienser och häll blandningen över kycklingen.
    In i ugnen i 175 grader i 1,5 timme!
    Busenkel & jättegott

  • Tantaluring

    mmm det här var en bra tråd för en kycklingälskare som mig,. fanns massa gott jag måste prova... tänkte bjuda föräldrarna på mat i helgen och nu blev det svårt att bestämma vad...

  • shrek 2

    jag brukar ta kyckling file lägga den i långpannan hälla över grillolja allround och vatten låte det vara i ugnen ganska länge bara vända på dem  då och då så de inte blir torra,,
    sedan när de e klara så skivar jag dem i tunna skivor kan servera med potatis gratäng eller ris och någon god sallad,, brukar även ha tomater gurka blandat med cream fraisch( vet ej hur de stavas) supergott tycker vi och enkelt

  • längtan1984

    het kycklinggryta från mexiko 4 port

    4 st kycklingfilé(er)
    4 dlröda eller bruna bönor, kokta
    400 gpasserade tomater
    2 st röd lök(ar), hackade
    1 st röd paprika, i bitar
    1 st gul paprika, i bitar
    1-2 röda färska chillipeppar
    4 dl vatten
    0,5 st hönsbuljong
    2 st vitlöksklyfta(or), hackade
    1 msk olivolja
    timjan
    tacokrydda

    Tillagning:

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den i olja.

    2. Tillsätt sedan lök och paprika och fräs dessa en stund.

    3. Rör ner alla kryddor utom salt och cayennepeppar. Blanda ner bönorna och tomaterna i en gryta. Låt allt koka ca 10 minuter.

    4. Tillsätt vatten och buljongtärning, späd med mer vätska om det behövs. Koka upp.

    5. Servera med kokt ris eller bröd.

    Näringsvärde per portion:
    Kcal: 397
    Kolhydrater: 55 g
    Protein: 28 g
    Fett: 6,5 g

    Energifördelning:
    Kolhydrater: 55 E%
    Protein: 29 E%
    Fett: 14 E

    cayennepeppar
    salt
    3 dl ris

  • 700523

    puffar lite för denna "braiga" tråd

  • Tjej 83

    Currykycklingröra

    Snabbt och enkelt. Gott till bakad potatis
    Ingredienser 4 port
    1/2 grillad kyckling
    1 tsk curry
    1 krm salt
    1 dl Kesella

    Gör så här

    Skär kyckingköttet i små bitar och blanda ihop med curry, salt och Kesella.
    Servera med utflyktsbröd, pitabröd eller minibaguette.
    Fetakyckling

    Grekiska kycklingrullar med mycket smak.
    Gör så här

    Sätt ugnen på 175°. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra.
    Dela osten i bitar och lägg en bit på varje filé. Vik ihop.
    Dela skinkan på längden och vira runt kycklingen.
    Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
    Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
    Låt svalna. Dela kycklingen i halvor och servera på fat med grönsallad.

    Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
    Antal portioner: 6 Tillagningstid: 45 min 6 kycklingfiléer
    1 pkt bacon (140 g)

    FYLLNING
    20 marinerade soltorkade tomater
    1 kruka färsk basilika
    2 msk olivolja
    1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Banka ut kycklingfiléerna till platta skivor.
    Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
    Mixa till en grov konsistens.
    Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
    Linda baconskivor runt dem.
    Bryn dem runt om tills de fått färg.
    Lägg dem sedan i en ugnssäker form (hit kan de förberedas).
    Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    Gör sås på överbliven fyllning, matlagningsgrädde och buljongtärning.
    Servera med pasta.

    Grekisk sallad & citronkyckling

    INGREDIENSER
    4 personer
    4 kycklingbröst
    3 msk olivolja
    1 citron, saft och lite skal
    timjan färsk eller torkad
    salt och peppar
    Sallad:
    1 gurka, skalad och skivad
    8 solmogna tomater, i stora bitar
    1 stor rödlök, skivad
    2 paprikor
    150 g marinerad fetaost (färdigköpt)
    1 citron
    lite färska örter

    SÅ GÖR DU
    1 Pensla kycklingen tunt med olja och stek i het panna.
    2 Lägg över kycklingbrösten på folie med olivolja, citron och timjan. Krydda och förslut.
    3 Låt kycklingen steka färdigt i ugnen, 150 grader, cirka 10 minuter om brösten är tjocka. Låt kycklingen vila i folie ca 5-6 minuter.
    4 Blanda ihop salladen och bjud den till kycklingen. Ett gott tillbehör är tsatsiki.

    Kyckling i Jordnötssås.
    Ingredienser4 port
    4 kycklingfiléer, ca 500 g
    2 äpplen
    2 vitlöksklyftor
    1 dl salta jordnötter
    1-2 tsk hackad röd
    chilifrukt
    2 msk jordnötssmör
    rivet skal och saft av 1/2 lime
    1 msk farinsocker
    1 dl vatten
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1 hönsbuljongtärning
    1 msk smör
    1/2 tsk salt

    Gör så här

    Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena.
    Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna.
    Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta.
    Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna.
    Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt.
    Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.

    Kyckling i örtkryddad sås
    Ingredienser 4 port
    4 kycklingfiléer, ca 500 g
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    smör
    4 färska rödlökar
    100 g färska haricots verts
    2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
    1 dl vatten
    1 msk hackad färsk timjan

    Gör så här
    Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar.
    Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor.
    Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan.
    Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.
    Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

    Rotfruktsgratäng
    Ingredienser
    Portioner: 4

    6 potatisar
    2 morötter
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 tsk rosmarin
    3 dl grönsaksbuljong (tärning vatten)
    1 dl riven ost
    1 tinad kyckling (ca 1,2 kg)
    1 msk olja
    1 msk soja
    1 msk aprikosmarmelad
    1 chilipepparfrukt urkärnad, finhackad
    ½ tsk salt

    Gör så här
    Skala och strimla potatisar, morötter och rotselleri.
    Blanda rotfrukterna med salt, svartpeppar och rosmarin
    i en lättsmord ugnssäker form. Häll på grönsaksbuljong.
    Strö över riven ost. Gratinera i 200°C, ca 40 minuter.

    Stycka kycklingen i 8 delar. Blanda samman olja, soja,
    aprikosmarmelad, chilipepparfrukt och salt.
    Pensla kycklingbitarna med blandningen och lägg dem i
    en ugnssäker form. Stek dem i ugnen ca 25 minuter eller
    tills köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.
    Vänd kycklingdelarna efter halva tiden.

    Servera kycklingdelarna nystekta med
    rotfruktsgratängen.

    Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater
    Ingredienser 4 port
    4 kycklingfiléer, ca 500 g
    4 kvistar färsk salvia eller 2 tsk torkad salvia
    4 skivor bacon eller rökt skinka
    2 krm vitpeppar
    1 msk smör
    1 msk olivolja
    6?8 tomater
    20 oliver, ca 100 g
    1 dl riven ost, Svecia
    2 msk riven parmesan

    Gör så här

    Sätt ugnen på 250 °. Fyll kycklingfiléerna med salvia, bacon och vitpeppar.
    Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 minuter. Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg

    Tacokyckling
    Antal portioner: 4 Tillagningstid: 35 min 1 grillad kyckling (eller 4 kyckling fileér stekta)
    1 påse taco-krydda
    1 burk salsasås liten
    1 burk krossade tomater 500g
    1 påse riven ost 400g
    1 påse nachips
    3 dl gräddfil
    1 isbergssallad
    Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar.
    Lägg kyckling och krossade tomater i en ugnsfast form.
    Strö över salsasåsen, kryddpåsen, nachips och till sist osten.
    Ställ in i ugnen i ca 20 min på 200 grader.
    Serveras med gräddfil och sallad vid sidan av.
    (man tar vad man tycker verkar bra. Mer ost om man vill, mindra tomater om man inte gillar dem! precis som man vill)
    Tunnbrödsrulle med kyckling och rotsaksfräs

    Portioner: 4
    4 kycklingfiléer
    2 msk flytande margarin
    1 1/2 tsk salt
    2 krm peppar
    3 morötter
    1 purjolök
    2 msk senap
    4 port potatismospulver
    4 stora mjuka tunnbröd

    Tillbehör
    grönsallad
    tomat

    1. Stek kycklingfiléerna i hälften av margarinet ca 10 min per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
    2. Krydda med 1 tsk av saltet och hälften av pepparn. Skär filéerna i 4 bitar vardera.
    3. Skala och strimla morötterna tunt. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
    4. Fräs morot och purjo i resten av margarinet. Krydda med resten av saltet och pepparn och rör i senapen.
    5. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Värm bröden några min i 100°C. Fördela moset på bröden. Lägg på rotsaksfräs och kyckling och rulla ihop.
    6. Servera med grönsallad och tomat.

    För alla: Byt ut brödet mot ett som du tål om du inte tål mjölk, laktos eller gluten. Gör eget potatismos av Solhavre och mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

    Tips!
    Blanda gärna andra grönsaker i rotsaksfräset tex strimlad paprika, selleri eller squash i bitar.
    Gröna tipset: Vill du äta grönt utesluts kycklingen och tunnbrödsrullen äts med extra mycket grönsaker i.

Svar på tråden festmat tex kyckling??