• Millimani

    kall, marinerad kycklingfilé?

    Har hittat ett recept på marinerad kycklingfilet som ska serveras kall. Marinaden innehåller Sherry... Kan man utesluta det eller behövs det för att man ska kunna servera den kall? (typ konservering eller nåt...)
    Känns onödigt att köpa en hel flaska Sherry...

    Här är receptet:

    3 pressade vitlöksklyftor
    2msk riven, färsk ingefära
    5msk flytande honung
    1msk sambal oelek
    1 1/2 dl japansk soja
    1 1/2 dl torr cherry
    3msk sesamfrön
    1 kycklingbuljongtärning

  • Svar på tråden kall, marinerad kycklingfilé?
  • Millimani

    Jovisst! Jag kanske var lite otydlig Men ändå, tror du man måste ha Sherry?

  • jannajamtland

    Tror sherryn bara är för att ge smak, för om kycklingen är tillagad så är ju som sagt resten bara marinad, du får väll pröva å berätta om det blev gott
    För inte använder man sherry då man gör tex kycklingsallad eller då man lagat kycklinggryta en dag och tex äter den på smörgås den nästa

Svar på tråden kall, marinerad kycklingfilé?