• mrs holiday

    hur tillaga lövbiff?

    Tänker bjuda kompisar på middag i helgen och har köpt hem ett stort paket lövbiff (extrapris). Det är ju jättegott när man lyckas, men jag har dessvärre misslyckats ibland och köttet har blivit seeegt...Vad ska jag tänka på så det blir tuggvänligt? Och gärna något recept också, tack, om ni har! Har tidigare gjort gryta med cremefraiche och senap, till ris, det var gott...

  • Svar på tråden hur tillaga lövbiff?
  • Malinia

    aaah... en favorit jag har med lövbiff är att strimla köttet, steka det tillsammans med rödlök och persilja, en aning vitlök. hälla över lite fond av fritt val, en aning vatten, lite redning, kryddor av fritt val och låte puttra ihop till en härlig gryta. (kan ha glömt någon ingridiens... sorry) jättegott till ris och en fräsch sallad, lite bröd.
    mums!

  • thiasvovve

    Tänk på att lövbiff skall endast stekas på full effekt 30 sek på varje sida bara. Bearneise sås och vitlökssmör är perfekt till.

  • mrs holiday

    thiasvovve: är det för att man steker det för länge som köttet blir segt? Om man gör en gryta, kan man låta den koka en stund då? Det gör man ju med annat kött för att det ska bli mer lättuggat. Känner mig inte riktigt "hemma" med lövbiff....

  • ebben

    bara stekas som det är är gott! bara jättesnabbt på HÖG värme. o vitlökssmör till......

  • mrs holiday

    Malinia: kom på en annan gryta jag gjort innan med rödvinssirap, balsamvinäger och cremebonjourost i, det borde passa till lövbiffen också! Då kan jag ju ha i rödlök och persilja (och vitlök) också...

  • Malinia

    mrs holiday: aaah. låter kalasgott! får man komma...?

Svar på tråden hur tillaga lövbiff?