• sky1208

    har för mycket Nougat hemma. tips vad görs?

    Ja, som rubriken sägs, jag har 3st nougat hemma som har inte används alls (hann inte göra något julgodis) men ska på några julfest till helgen. Har ni något tips/recept vad jag kan göra med nougat?

    Tack i förhand

  • Svar på tråden har för mycket Nougat hemma. tips vad görs?
  • josefsmamma

    wienernougat..

    kolla svt.se och sök på tinas mat...
    Supergott och jätteenkelt!!!

  • jennyyy

    Du kan alltid göra nougat-ruter :)

  • Smultron ett

    Ät upp dom! hade jag gjort. mums..
    (tål ju iofs inte nougat, men ändå)

  • Tigertofflan

    Ja, det tänkte jag med på, så jädra gott!
    Visserligen hade det inte varit något problem här om man hade nougat hemma... Bara att trycka i sig Generad
    Jag gjorde nån chokladgodis, (minns ju inte vad deheter) men rulla nougat i kulor, klä i mandelmassa, doppa i choklad!


    josefsmamma skrev 2007-01-05 16:08:42 följande:
    wienernougat..kolla svt.se och sök på tinas mat...Supergott och jätteenkelt!!!
    Mamma till Leo -02♥Tim -04♥Sam -05
  • educated ninja

    mozartkulor!
    rulla små bollar av nougat, rulla in dem i mandelmassa så att det blir lite större bollar och täck dem med smält blockchoklad =)

  • Signatur

    Min svåger brukar blanda lite pepparmyntsolja i nougaten, bre ut den och sedan hälla över smält choklad. Supergott tycker alla i famlijen (själv tål jag inte nötter och mandel).

  • pippo75

    kan man ha för mkt nougat hemma?
    ...har aldrig hänt här iaf..

  • Fru Höstlöv

    Gör kladdkakan med nougattäcke kanske?
    Du behöver:
    100 g smör
    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 tsk salt
    50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
    Kokos till formen
    Cirka 100 g Odense nougat

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
    3. Smält smöret i en kastrull.
    4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
    5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
    7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
    8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
    9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde


    Fru Höstlöv, fd Höstlövet.
  • sky1208

    tack tack tack
    tack sååå mycket

  • AnnaK

    Drömmar med nougat
    Ingredienser: 48 portioner
    100 g margarin rumstempererat
    2,5 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    1 dl matolja
    1 tsk hjorthornssalt
    4 dl vetemjöl
    100 gr nougat i tärningar 0,5*0,5 cm

    Gör så här
    1. Vispa margarin, socker och vaniljsocker smidigt. Vispa sedan i oljan lite åt gången.

    2. Blanda hjorthornssalt och mjölet och rör ner det i smeten. Rulla ut degen i två längder. Skär varje längd i 24 bitar och forma dem till bollar och lägg 12 bollar på varje plåt med bakplåtspapper under. Tryck en liten grop i mitten på bollen, tryck sedan ned en bit nougat i varje dröm.

    Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 graders ugn. Om du har varmluftsugn kan du grädda flera plåtar åt gången.

  • AnnaK

    Nougat- och honungskaka

    Ingredienser :

    100 g mjuk nougat
    1/2 dl honung
    200 g smör
    3 ägg
    1 1/4 dl strösocker
    50 g valnötter, grovt hackade
    fint rivet skal av 1 apelsin
    4 dl vetemjöl
    1 tsk stött kanel
    2 tsk bakpulver
    Så här gör du:
    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-litersform. Blanda nougat, honung och smör över vattenbad och värm sakta tills det smält. Låt det svalna.
    Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner nötter och apelsinskal. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och nougatblandningen i omgångar till äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll det i formen. Grädda kakan i 40-50 minuter. Låt den svalna.

  • AnnaK

    Tryffelrutor med nougat
    Ingredienser
    TRYFFEL:
    100 g mörk choklad (typ block)
    1 dl vispgrädde
    1 msk smör eller margarin

    GARNERING:
    75 g mörk choklad (typ block)
    25 g vit choklad (typ block)

    FYLLNING:
    50 g nougat

    Gör så här
    Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Låt chokladen smälta i den varma grädden. Ställ tryffeln kallt så den stelnar.

    Smält 50 g av garneringschokladen i en skål, i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred chokladen i en rektangel ca 10x20 cm på bakplåtspapper. Låt stelna. Bred hälften av tryffeln på chokladplattan.
    Hyvla över nougaten och fördela resten av tryffeln över.

    Smält resterande mörk och även den vita chokladen på samma sätt som ovan. Bred den mörka chokladen över tryffeln och ringla den vita över. Låt stå kallt att stelna ca 1 tim. Skär bitar.

    Förvara svalt.

  • AnnaK

    Havrekaka med nougat

    24 st

    100 gram margarin
    4½ dl havregryn
    1 msk vetemjöl
    1½ tsk bakpulver
    1 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk sirap

    Garnering: 100 gram nougat

    Smält margarinet. Blanda samman havregryn, mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap.
    Tillsätt matfettet. Bred ut smeten i en smord långpanna, grädda ca 10 minuter i 200 grader. Skiva nougaten med osthyvel. Skär kakorna i rutor och låt stå kallt i ca 10 minuter.

  • QueenLizzie79

    Wienernougat:

    500g nougat
    300g ljus blockchoklad
    200g flagad mandel

    Smält nougat och blockcholkad i vattenbad, rör ner mandeln.
    Bred ut i liten långpanna. Låt stelna och skär i bitar.

  • AnnaK

    Chokladglass
    8 Portioner

    4 Äggula
    1/2 dl Florsocker
    2 ts Vaniljsocker
    50 g Ljus blockchoklad
    50 g Mjuk nougat
    2 dl Vispgrädde

    Smält nougat och choklad i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker till en ljus och porös smet. Vispa grädden, inte riktigt hård. Blanda den med smält choklad och nougat och vänd sen ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i portionsformar eller i en skål som tål frys. Täck över och ställ i frysen, frystid ca 4 timmar. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras. Servera gärna med en knaprig kaka

  • AnnaK

    Nougat muffins 10-12 st.

    4 dl vetemjöl, 2 dl socker, ½ tsk salt, 2 tsk bakpulver, 1 ½ dl mjölk, 1 ägg, 25 g smält smör/margarin, 1 Dubbelnougat (Cloettas) grovhackad

    Gör så här:

    Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop mjölk med ägg och rör ner det tillsammans med det smälta smöret i bunken.Vänd ner den hackade nougaten och fördela smeten i vanliga muffinsformar.Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

  • AnnaK

    Nougatbitar

    För ca 30 bitar behöver du:

    1 pkt mix till nötkaka
    smör eller margarin och ströbröd till långpannan
    200 g nougat

    Tillagning

    Blanda till smeten enligt anvisningar på förpackningen

    Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna ca 25 x 35 cm

    Grädda i ugn enligt förpackningen

    Hyvla nougat över den varma kakan. Låt nougaten smälta något och bred sedan ut den över kakan.

    Skär kakan i bitar.

  • Bagarberta

    AnnaK

    Den där kakan med honung å nougat ska jag gör på en gång å ha till efterrätt!!

Svar på tråden har för mycket Nougat hemma. tips vad görs?