• Josephine

    Era godaste smörgåstårtor!!

    Folk här inne på FL verkar ha dom mest fantastiska recepten på smörgåstårtor, snälla dela med er!
    Har gjort ett gäng smörgåstårtor med olika resultat, rörorna verkar inte passa ihop eller så är jag kräsen.
    Berätta om den godaste smögåstårtan ni någonsin gjort!

  • Svar på tråden Era godaste smörgåstårtor!!
  • Josephine

    Har sett i olika trådar om hur goda smögåstårtor ni gör. Ingen som vill skriva ner recept?

  • jessie jones

    Jo, jag har en superenkel smörgåstårta.

    Hönökakor med 3 fyllningar:
    1, Skinkost på tub
    2, Bostongurka blandat med majonäs
    3, Bredbar leverpastej

    Uppepå så tar jag grädde med lite kaviar i.
    Sen garnera med: ost, skinka, tomater, gurka, räkor, ägg, svart kaviar, och paprika.

    Det behöver inte vara så krångligt tycker jag att göra goda smörgåstårtor och den här är jättegod.

  • ressiwresseB

    .

    Nu måste jag lägga mig i här. Jag har banne mig ALDRIG fattat vad som är gott med smörgåstårta, ändå sedan jag flyttat till Sverige. DEt är bland det äckligaste jag vet, med äckligt sumpigt bröd *vill bara kräkas*

  • Meah

    Jag har lite smalara smörgåstårtsrecept (om man ska kalla det så).

    Ett eller två pkt polarbröd. (beroende på hur stor tårta man ska ha)

    För att det ska bli lite saftigare penslar man på lite mjölk på polarbröden.

    Alternativ till vad man kan ha mellan brödskivorna:
    Leverpastej blandat med bostongurka.
    Mjukost (kantarell, skinka, räkor, skagenost) Det man tycker är gott.
    Mimosa
    Skagenröra (eller annan god röra)
    Yoghurt Lätta eller naturellmjukost utanpå tårtan.

    Leverpastej, mjukostarna och yoghurt lättan blandas med ngr skedar gräddfil eller kesella för att bli en lättsammare röra att breda ut mellan och på smörgåstårtan. 

    Garnera med ägg, skinka, sallad, tomater, gurka.

    Min favorit brukar vara:
    Leverpastej blandat med bostongurka (+ Kesella eller gräddfil)
    Mimosa
    Kantarellmjukost (+ Kesella eller gräddfil)
    Skagenmjukost (+ Kesella eller gräddifl)
    Yoghurt Lätta (+ Kesella eller gräddfil)
    Garnering: Ägg, röktskinka, tomater, gurka, sallad.

    Låt fantasin flöda.
    Lycka till

  • Josephine

    En smörgåstårta utan leverpastej, tycker att pastejens smak tar över allt, även om man blandar ut med grädde eller dylikt.

  • MajaLarsson

    jag gjorde en med tonfisk!
    va ingen leverpastej i....

  • Bubblie

    En lite anorlunda smörgåstårta, Men jättegod!

    Varm Smörgåstårta
    Tre personer

    ett pkt Hönökaka
    en purjolök
    två paket bacon
    en liten burk skivade champinjoner
    en burk creme fraiche
    Tomater, ost
    Grovmalen svartpeppar

    Skiva purjon och fräs upp i en panna, Tärna baconet och stek upp den
    tillsamman med purjo, svamp. Krydda försiktigt med lite grovmalen
    svartpeppar. Häll i creme fraichen och rör om.
    Dela upp smeten och lägg den mellan två hönökakor, skiva tomater och lägg
    överst, täck med ost och skicka in i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
    eller tills osten har fått fin färg.

  • MajaLarsson

    skinka å räkor då??

    lr skinka å ost??

    kyckling å curry röra
    å nån annan gegga?

  • Josephine

    Så det är ok att blanda kött med skaldjur, eller ska man helst hålla sig till det ena alternativet?
    Det är helt ok med ost o skinka.

  • MajaLarsson

    skinka å räkor e jättegott ihop!

    likaså kyckling å skinka!

    d e bara a´tt blanda på!

Svar på tråden Era godaste smörgåstårtor!!