• miababia

    frityrsmet

    har precis köpt en fritös och undrar om det när någon som har bra recept på frityrsmet.

  • Svar på tråden frityrsmet
  • AnnaK

    Frityrsmet
    Ingredienser
    Portioner: 4

    2 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
    1 1/2 dl vatten
    1 äggvita

    Gör så här
    Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i smeten. Doppa det som ska friteras i smeten. Fritera i en fritös eller stor gryta i 180°C olja, mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 min. Fritera 2-4 min och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

  • AnnaK

    kinesisk frityrsmet:
    150 g vetemjöl
    5 msk majsena
    1,5 tsk bakpulver
    2,3 dl vatten
    0,5 tsk salt
    2 msk olja

    Gör så här:
    Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke.
    Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter.
    Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
    Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten.
    Fritera till fin färg i 190 gradig olja.

  • AnnaK

    Frityrsmet
    1,5 tsk salt
    1 dl öl
    1/2 dl ljummet vatten (något mindre till bra konsistens)
    1/2 dl olja
    1 2/3 dl mjöl
    2 st äggvitor

    Rör ut mjölet i lite olja och vatten . Späd med resten av vätskan och krydda . Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.Smeten får inte vara för lös. Doppa det som skall friteras ismeten och fritera i olja. Denna frityrsmet kan användas till bla räkor. Om man vill göra tex friterad banan bytes saltet ut mot lite socker och ölet mot vatten

Svar på tråden frityrsmet