Bindväv från gris!?!
Det står att leverpastejen innehåller det. Dock sist i innehållsförteckningen så det är väl inte så mycket, men vad är det?
Det står att leverpastejen innehåller det. Dock sist i innehållsförteckningen så det är väl inte så mycket, men vad är det?
Urh!!! Bindväv är en geléartad grundsubstans bestående av vatten, salter, proteiner och kolhydrater som utgör kroppens sammanhållande och stödjande vävnad. Bindväv är precis som epitel en mångsidig vävnadsgrupp. Kännetecknande för bindväv är att den främst består av makromolekyler och i mindre utsträckning av celler. I regel är även bindväven en avaskulär vävnad, det vill säga en vävnad som saknar blodkärl.
Cellerna i bindväven sköter försvar (vita blodkroppar) och produktion av fibrer (plasmaceller, fettceller och fibroplaster). Två typer av fibrer produceras: Segt och hållfast vitt kollagen och gult elastistiskt elastin. Beroende på i vilka proportioner dessa två fibrer produceras och hur fibrerna är strukturerade får bindväven olika egenskaper som gör den lämplig för olika uppgifter i kroppen.
Vad har det i leverpastej att göra?
Ja du!?? Ha ha ha.. Det finns det mesta i alla köttråvaror :)
Senor och andra "slamsor" som man inte skurit bort. Helt ofraligt, men ser kanske inte så trevligt ut innan det blir mald i pastejen.
brosk och senor. Låter bättre med bindväv
Hua mig.. Blää..
Man tillsätter svål till pastej för att den ska hålla ihop vid tillagningen. Detta måste enligt EU direktiv deklareras som bindväv.
Gelatin, för att få en pastejig konsistens, finns i gelehallon och "allt" annat i geleig konsistens
Bindväv finns i köttfärs också.