"kan" man äta sikrom??
hmm, kan man äta det? Står inget på livsmedelverkets sida.. hittar iaf inget - för det är ju rått? ( saltad bara)
hmm, kan man äta det? Står inget på livsmedelverkets sida.. hittar iaf inget - för det är ju rått? ( saltad bara)
japp, om det inte står nåt så kan man väl det.
tänk på det som gravad fisk så kan du läsa på slv.se
då kan jag inet äta det då? Gravad ska man ju inte äta... denna har vart fryst iofs..
tack
ska kanske förklara
prickensmamma, det är inte så lätt som du får det att låta, det krävs att man tänker när man läser!
rom som är industriprocessad - som tex stenbitsrom, kylkonserv är alltid OK
rom (typ sik, lax, löj mm) som bara är saltad och säljs i lösvikt i tex delikatessdisken eller fiskbilen bör man vara lite försiktig med eftersom det kan finnas listeria i skadliga mängder i (precis som man bör vara försiktig med den gravade fisken)
fryst direkt efter saltning och nytinad - helt OK precis som fisken
tack så mycket för hjälpen! den har ju vart fryst så då ska det väl inte vara ngn fara Får se om jag vågar ha ha
nej nu missuppfattar du nog...
den som varit fryst och är NYTINAD är OK har den stått 3-4 dagar är lika illa som (eller värre än) den som kommer från fiskbilen
Frysningen i sig hjälper bara mot livsmedelsburna parasiter och de som kan finnas i fisk är INTE fosterskadande!
listeria är en bakterie som klarar många miljöer som andra livsmedelsburna bakterier inte klarar (kyla, luftfritt,hög sälta mm) och den finns allmänt omkring oss men om den får växa till sig i miljöer där den har liten konkurrens kan den bli farlig
fryst direkt efter saltning och nytinad - helt OK precis som fisken :::
den var ju det!
den som varit fryst och är NYTINAD är OK ::: ja det har den!
lr är jag trög tack för all hjälp!