Mjuk mandelmassa till mina semlor,HUR?
Har bakat egna semlor idag,men mandelmassan var alldeles för hård...Klämde på alla mandelmassepaket i affären och alla kändes lika hårda.Kan man "spä" ut den på något sätt?
Någon som vet?
Har bakat egna semlor idag,men mandelmassan var alldeles för hård...Klämde på alla mandelmassepaket i affären och alla kändes lika hårda.Kan man "spä" ut den på något sätt?
Någon som vet?
blanda/mosa med lite mjölk eller (ovispad) vispgrädde
Farmor brukade finhacka (till mjöl) mandlar och blanda i.
Har du kollat på tasteline?
Jag brukar blanda i lite mjölk och brödsmulorna som skrapas ur bullen.
Tack det gör jag nästa gång
Jag brukar mala mandel och göra egen mandelmassa, jag tycker det blir mycket godare än den mandelmassan man köper.
Riv mandelmassan grovt och blanda med lite mjölk och ev lite av brödsmulorna.