här är ett recept på en gratäng som min mor brukar göra
lägg i blocket i ugnen på typ 175 C.fryst i en form,( häll i pyttelite vatten i botten så den inte bränns fast).
låt det ligga där inne i typ 20 minuter.'
medans den är där inne gör bechamelsås:
(och koka ris)
1dl grädde(helst typ 30 %)
4 dl mjölk
1 msk smör/margarin
2 msk mjöl
salt,peppar,pepparrot och 2 tsk torkad dragon.
1 buljongtärning(fisk)
smält smöret ,vispa ner mjölet tills det blir en smet och sedan mjölkblandningen,lite i tagen för att inte klumpa.häll sedan i kryddor och buljongtärning, koka på svag värma i ca 10 min.
koka så att den blir ganska tjock sås.rör om ofta.
ta ut fisken oh dra isär blocket så att det blir många utspridda bitar i formen,häll över såsen ställ in igen och låt vara ytterligare 20 min. tills ytan blivit gyllen brun
servera med kokt ris och lite pepparrot.