• Kaya

    HEL ROSTBIFF i ugnen - hur länge?

    Hej alla matkunniga! Jag har just slängt in en hel rostbiff i ugnen (200 grader) i en stekgryta (med locket på) tillsammans med lite buljong, vin, kryddor, lök osv. Hur länge tror ni att det tar innen köttet är klart? Två timmar? Mindre? Mer? Jag satte inte i någon termometer för jag fick för mig att den inte visar rätt när man har köttet i en gryta med lock i ugnen...?

    Hoppas nån har bättre koll än jag och kan ge mig en ungefärlig tid!

    K

  • Svar på tråden HEL ROSTBIFF i ugnen - hur länge?
  • Goltlännig

    Jag brukar köra 1 tim per kilo på 125-150 grader, men då är köttet rosa. Så det beror på om man vill ha det så eller ej.
    Annar får du nog dubbla tiden.

  • notsofantastic

    Jag skulle inte vågat ungssteka kött på det sättet utan termometer. Man kan aldrig annars exakt veta om det är perfekt.

Svar på tråden HEL ROSTBIFF i ugnen - hur länge?