Man kan ha i lite mjölk eller grädde istället för vatten i mandelmassan, blir bra det med . Att byta ut hälften av strösockret mot florsocker, är också en variant.
Semlebullar:
50 g jäst
175 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
1 ägg
17-18 dl vetemjöl
Smält smöret och blanda sen ner mjölk, socker, ägg och kryddor i kastrullen. Låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en skål och häll över vätskan. Rör så jästen löser upp sig. Rör ner mjölet och knåda ihop till en deg.
Jäs i 45 minuter.
Knåda degen en aning, forma bullarna och lägg på plåt. Jäs i 30 minuter.
Pensla med lite mjölk för att få en mjuk skorpa. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter beroende på hur stora semlorna är.
Min mormor bakade semlor enligt det receptet och de blev alltid jättegoda
.