Jag har ett tillbehörsrecept som jag älskar. En lite annorlunda variant på ris! Brukar göra sallad och marinera kycklingfilé till det. Har ett tillbehörsrecept på potatis med. Äsch...jag ger er både marinaden och potatis och risrecepten
Ris i ugn
3 dl ris
2½ dl matlagningsgrädde
½ liter hönsbuljong (tärning + vatten)
½ tsk salt
Curry efter smak, jag brukar ha på rätt mycket då jag älskar curry
Smöra en plåt/form med höga kanter. Strö ut riset (okokt!) och häll på grädde och buljong. Krydda med salt och curry. Täck med aluminuimfolie och ställ in i ugn på 200 grader i 35-40 minuter.
Riset kokas alltså i grädde och det blir jättekrämigt och svingott!
Currypotatis med ingefära
10 potatisar
1 gul lök
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära (malen på burk)
1 msk curry (man kan ha mindre om man vill såklart!)
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt och peppar
Skala potatis och skär den i tärningar (1-2 cm), skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i en gryta/kastrull/stekpanna (stor), strö på alla kryddorna. Späd med buljong och låt sjuda tills potatis är mjuk
Samma sak här, potatisen tar åt sig av kryddorna, det blir lite geggigt men ack så himmelskt gott
Ört och vitlöksmarinad
2 msk soja
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk basilika
1 msk oregano
1 msk herbes de provence
2 vitlöksklyftor
Blanda rubbet och marinera i kylskåp MINST en timme.