Tips på god sås till ris och kyckling önskas!
Någon som kan rekomendera någon sås till kycklingfile och ris?
Någon som kan rekomendera någon sås till kycklingfile och ris?
Jag brukar köpa Keldas färdiga Örtkryddad sås. Den är jättegod. Annars finns ju också de här nya pannorna, den med skogssvamp är god.
curry?
Currysås funkar alltid tycker jag... men sen kan du ju även prova Uncle Ben´s sweet & soursås...
Curry! Vill du ha färdig "påssås" är Indian Curry Sauce väldigt smarrig tycker jag.
tack för era svar! Jag tänkte nog främst på egengjord sås?
Curry!
cremefraich blandat med thaisås+ mangochutney är jättegott till!
annars tzatsiki, eller hemgjord rhode island(gräddfil, majonäs, chilisås, tabasco, lite citron, salt, peppar och en nypa socker)
guacamole är gott till kyckling, likaså salsa
på sommaren kan man ta fin fin fin hackad nektarin och finhackad rödlök och blanda med cremefraich, salt peppar och lite mangochutney, blir också jättegott, även till grillat!
smulad fetaost blandat med cremefraich och kanske även finhackade oliver i såsen, lite vitlök, salt och peppar....
svampstuvning, eller kantarellsås passar bar till ris annars tycker jag!
glömde den godaste!
vatten
kycklingfond på flaska
grädde
pressad citron
salt, peppar
eventuellt nån örtkrydda
maizena redning...
om man gör stinas kyckling tex så slår man även av spadet som bildas i formen och rör ner i såsen....
har inga mått utan gör efter tycke och smak, men ganska mycket kycklingfond ska det vaar så dte blir mustigt...mer mängd än vad som står på flaskan....
2DL creame fraise
1köttbuljong
1 pressad vitlösklyfta
Sen är det bara att låta det koka upp Enkelt och SVIIIN GOTT!
men egengjord curry såklart!
creme fraiche, mosad fetaost, hackade eller halva oliver, salt och vitlök
eller hemlagad curry: spadet från kycklingen eller buljong, krydda med salt & peppar, paprikakrydda och cyrry. Red med maizena eller mjöl
cr.fraiche, grädde, sambal oelek o soya, koka upp o red av....mums t kyckling
använd skyn av kycklingen och vatten grädde mjöl peppar och salt.
köp grädde...häll över i stekpannan medans fileérna steks..krydda med curry o sedan häll i lite bananer...så blir det riktigt gott..om man gillar bananer då...
Mixa soltorkade tomater och lite vitlök, koka upp med creme fraiche eller grädde med valfri fetthalt. Fungerar bra precis så vill man kan man piffa upp den med lite balsamvinäger och lite kycklingfond men inget måste.