Tastelines morotskaka
8 pers
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl grahamsmjöl
3.5 dl socker
6 dl rivna morötter
5 ägg
0.5 tsk malen kryddnejlika
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
saft och skal från en halv citron
2 dl kesella mager 1% fett
Glasyr:
150 g philadelphia light
1.5 dl florsocker
Rivet skal från en citron
1 tsk citronsaft
Näringsinnehåll per portion
Kalorier 402
Protein 11,5 g
Fett 7,5 g
Kolhydrater 70 g
Fibrer 2,4 g
C-vitamin 4,4 mg
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vete och grahamsmjöl med strösocker, bakpulver, kanel och malen kryddnejlika.
2. Riv citronskal och morötter. Pressa en 1/2 citron.
3. Vispa upp äggen och rör ner rivet citronskal, citronsaft, morötter samt kesella.
4. Rör sedan i blandningen med de torra ingredienserna.
5. Häll smeten i en smord och bröad 2 liters form och grädda ca 1 timme i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka, då stickan är torr är kakan klar.
6. Mosa osten tillsammans med rivet citronskal, florsocker samt en tsk citronsaft. Bred på den avsvalnade kakan.