• Mallin

    Hur förvara pajen till lördag?

    Ska ha tjejerna på fest på lördag, tänkte bjuda på tre olika pajer!

    Har dock inte så mycket tid att förbereda så jag har gjort en paj redan ikväll, ska göra de andra två i morgon.
    Nu är frågan...
    HUR förvarar jag den jag gör ikväll på bästa sätt tills på lördag?
    Kan den stå i kylen i två dagar, eller blir den dålig då? ( Pajen består av b la köttfärs och cremefraiche)
    Eller ska jag frysa in den ikväll och sen sätta den i kylen på lördag morgon??? Isåfall, tål en vanlig pajform ( av glas/porslin att stå i frysen eller måste jag förvara den i nåt annat?

    Nån som kan ge mig tips om vilket som blir bäst?
    Hjälp !!

  • Svar på tråden Hur förvara pajen till lördag?
  • Mallin

    Ingen som kan ge mig ett snabbt svar?

  • lata kocken Johanna

    om du har tillräckligt kallt i kylen så klarar det sig...

    med tillräkligt kallt menar jag under 4 grader - helst under två

  • feather

    inte i glas eller porslin


  • norgesessan

    min kock säger kylen.....han sa att man ska inte frysa glas, men keramik går nog bra.....men kylen funkade visst...jag själv hadde provat att frysa den...den blir inte så fräsch efter två dygn i kylen...är inte paj rätt så lätt att göra?(kort tid menar jag?) inte vet jag..har aldrig gjort pai...

  • lata kocken Johanna

    en pyrexform klarar av frysen

    de andra står ofta stämplat under om de klarar det eller inte

  • Mallin

    Oh, tack för alla svar!
    Hmm..jag vet inte riktigt vad den är gjord av...är en helt vanlig pajform...porslin?
    Hmm...
    Vill ju inte sjära sönder den bara för att kunna förvara den i frysen...men det kanske är som vissa skriver att den inte blir fräsch efter två dagar i kylen.
    Vilket dilemma!!!!!

Svar på tråden Hur förvara pajen till lördag?