• 0247

    recept med kyckling i....ge mej massa tips om ni har:-)

    tycker om kykling så...
    ge gärna recept här

  • Svar på tråden recept med kyckling i....ge mej massa tips om ni har:-)
  • sandiberu

    Jag brukar göra en typ gryta av kycklingfilé (som man steker först) och creme fraische, chilisås, sweet chilisås och krydda lite efter smak. Ibland häller jag i krossad tomat också. Och diverse grönsaker som man har hemma. Jätteenkelt och gott :) Serveras med ris...

  • Tesse81

    Brukar köra på...
    Kyckling i Tortillas

    Stek kycklingen, lägg i färska champinjoner, paprika, broccoli och tillsätt sen creamfraiche chili/paprika. eller tillsätt cream fraiche naturell med pressade vitlöksklyftor.

    När allt blandats samman så lägg dem i tortillas- rulla ihop och strö lite riven ost på- lägg på en plåt och in i ugnen 10 min på 200 grader.

    Klart och kanon gott

  • filmälskaren

    Skär kycklingfileérna i bitar och stek dem (och bacon), hacka soltorkade tomater, lägg dessa i grytan när kyckligen är genomstekt. Häll på matlagningsgrädde och (hela) körsbärstomater. Låt puttra en stund så tomaterna blir varma.  Servera med pasta. Jättegott!

  • Theolin

    Vi brukar köra en kyckling gryta:

    Kycklingfile
    choritzo
    paprika
    färska champinjoner
    Bonjour; franska örter (inte osten utan cream fraiche varianten)
    matlagningsgrädde

    Stek ihop de 4 första ingredienserna, blanda i bonjouren och matlagningsgrädden. Puttra tills allt är genomstekt.

    Serveras med ris och en god sallad. Mmmm

  • vinterpinglan
    Vitlökskyckling 

    4-5 st tinade kycklingfilé (går även bra om de är frysta. Men det tar lite längre tid i ugnen)
    2-3 vitlöksklyftor
    1 hönsbuljongtärning
    1 påse riven parmesanost
    5 dl grädde

    Lägg kycklingfileérna i en smord ugnsform. Pressa vitlöksklyftorna och smeta det uppå fileérna. Smula över hönsbuljongtärningen och strö över påsen med parmesanosten. Häll över grädden. In i ugnen i ca 25 min eller tills kycklingen är klar. Kan variera på olika storlekar på fileérna och om de är frysta eller tinade.
    Ös grädden över kycklingen några gånger under tiden den är i ugnen. 
    Servera med pressad potatis och en god sallad till.

    Jättegott och superenkelt och går fort att göra!!!
    ♥♥♥ Kevin 970329 - Liam 060403 - mammas guldklimpar ♥♥♥
  • Isorfidien

    Jag har laddat upp en receptsamling jag fått av en vän och det är bara att ladda ner den här:

    www.megaupload.com/

    Längst upp till höger ska du skriva in den bokstavs/sifferkombinationen som visas i rutan och sedan följa stegen för nerladdning efter det.

    Och här kommer ytterligare två recept.

    Jagad skogskyckling

    2 pers

    Kycklingfilé
    smör
    1 grönt äpple
    1/2 purjo
    6 champinjoner

    Sås
    2 dl cremefraiche
    2 msk konc svartvinbärssaft/gelé
    1/2 tärning hönsbuljong
    4 krossade enbär
    en nypa timjan
    1/2 msk soja
    (Jag brukar dock ta dubbla såsmängden)
    Strimla purjon, halvera svampen och fräs i smör. Ta upp och bryn kycklingfilén i småbitar. Skär äpplet i skivor och låt steka med. Blanda ingridienserna till såsen, värm upp och lägg i kycklingen. Låt småkoka under lock ca 10 min. Tillsätt purjon, äpplet och svampen och låt alltihopa bli varmt.

    Servera med ris, kokt potatis eller klyftpotatis.

    Kyckling i lergryta

    4 st kycklingklubbor
    (eller 1 hel kyckling,
    styckad i 4-6 delar)
    8-10 mellanstora potatisar
    4-5 morötter
    1 bit rotselleri
    1 purjolök
    salt och vitpeppar
    4-5 dl höns- eller köttbuljong

    Lägg lergrytan i vatten i ca 30 minuter. Skala potatis, morötter och selleri. Strimla purjolöken. Dela varje potatis i 4 delar, strimla sellerin och skär morötterna i tjocka slantar. Börja med att lägga potatisen i botten på lergrytan, salta (ett par nypor) och peppra. Fortsätt med morötter, selleri och purjolök och lägg sedan kycklingklubborna ovanpå. Häll på buljongen. Salta en aning (tänk på att buljongen är salt) och peppra. Ställ grytan på en långpanna på nedersta falsen i en kall ugn. Sätt ugnen på 200º och låt grytan stå inne i 2,15-2,30 tim. För extra knaprighet kan man steka utan lock de sista 15 minuterna. (brukar jag inte göra - det blir fint ändå)

  • Josephine

    filmälskaren: Vi testade ditt recept+ fetaost, jättegott. Även dottern tyckte om det!

  • Mollymajs

    Nåt vi tycker är gott med Kyckling. Ta kyckling antingen grillad och plocla eller file och stek den i bitar. Häll på matlagningsgrädde och smula i fetaost och timjan. låt puttra ihop. Servera med pasta. Går även att göra i ugen då man steker fileerna hela ett tag först och sen smular över fetan och timjan och häller på grädde. Bansspaghetti tycker ja passar bäst till. MUMS

  • Geeh22

    Kvällsgott med pulla:

    1 grillad kyckling(strimla)
    4 tomater(tärna)
    1st tacokrydd påse
    1 st burk tacosås(mild, mellan,stark spelar ingen roll)
    Gräddfil eller creme fraigé
    1 påse tacochips(Nacho cheees är jätte god till)
    Riven ost

    Blanda kycklingen, tomaterna, kryddan och tacosåsen. Bred ut i långpanna eler ugnsform. Strö den rivna osten över och sätt in i ugnen, 225 grader tills osten börjar bubbla.
    Klicka ut gräddfilen på pullan.

    Lasta pulla på chipsen och njut av en gooood middag!!!

    Trocadero är ett dryckes tips till.!

    Smaklig måltid!
    Hälsningar Emma

  • mariiah

    Va många goda recept!!

    Jag brukar ta kycklingfileer, och göra ett snitt i den, fylla med ädelost och linda bacon runt. Stoppa in i ugnen ca 20 min. Sen är de klart!! Jätteenkelt. Sen kan man ha ädelostsås till, samt potatis, eller ris.

  • 0247

    så mycket gott..tack så jätte mycket verkligen

  • Korven82

    vad mycket goda recept:D fler med kanske lite smala recept?

  • ImLost

    jag har inget recept  MEN

    stek kycklingfile i bitar
    lök
    paprika
    majs
    ananas
    turkiskyoghurt
    salt
    peppar
    vitlök
    curry
    liiiiiiite kardemumma
    basilika

  • Tårtsmulan77

    Kyckling stroganoff
    4 port.

    Ingredienser:
    500 g kycklingfilè
    2 tsk margarin
    15 cm purjolök
    1 stor gul lök
    1 burk lätt creme fraiche
    3 msk tomatpurè
    1 dl vatten
    1 hönsbuljongtärning
    salt, peppar
    1 msk hackad persilja

    Skär kycklingen i strimlor och bryn i margarinet på medelstark värme tills köttet är genomstekt.
    Hacka purjo och lök, lägg detta i pannan och stek med några minuter på slutet.
    Blanda tomatpurèn med creme fraichen och rör ner detta samt vattnet.
    Smula buljongtärning över och krydda med salt och peppar.
    Låt grytan koka upp under omrörning och tillsätt sist persiljan.
    Servera med ris.

  • Snö80

    stek kycklingfilé, när du stekt så många som du nu vill äta, ta skinka, smeta senap på och linda runt kycklingfilén. Lägg det i en form.
    Blanda matlagningsgrädde, 3 dl och lite tomatpuré, salt och peppar, häll över kycklingfiléerna. Strö över riven ost och ställ in i ugn, 200 grader till osten smälter och får lite färg.
    Koka färsk pasta...
    ÄT
    hur gott som helst.

Svar på tråden recept med kyckling i....ge mej massa tips om ni har:-)