Svampstuvning (snabba svar tack)
Hur göra? Jag har mjölk, mjöl och smör men ingen grädde Går det att fixa till en stuvning ändå? Hur mycket behövs av varje ingrediens? (har givetvis champinjonerna också
)
Hur göra? Jag har mjölk, mjöl och smör men ingen grädde Går det att fixa till en stuvning ändå? Hur mycket behövs av varje ingrediens? (har givetvis champinjonerna också
)
Behövs ingen grädde...Har du inget recept att gå efter då? Jag brukar göra på en höft, men så klart så beror det på hur många som ska äta utav det...
sök på internet, finns garanterar recept där
hittar bara recept med grädde i tyvärr.
Smält en klick smör i en kastrull (typ 1 msk på 2 port.)
Rör ner 2-3 msk vetmjöl (det är oxå beräknat på 2 port) snabbt går det och sen späder du med mjölk...
Rör samtidigt som du spär med mjölken, ta lite i taget annars blir det klumpigt, men efter ett tag kan du hälla i mer åt gången...
Späd till den konsistens du vill ha, salta, peppra, i med svampen..
Voilá
Jag brukar ta mjölk och svampspad, aldrig grädde
bara att utesluta grädde och använda lite mera utav mjölken. gör som receptet först ute slut grädden, sen om den är tjock så blanda med lite mer mjölk tills du fått den som du vill ha den
tack
Kul att kunna hjälpa...