• xena

    Kladdkaka i långpanna eller liknande

    Någon som har ett bra recept på kladdkaka i långpanna, eller något annat bra recept på något liknande? Årsmöte i syjuntan kräver gott fika till många...

  • Svar på tråden Kladdkaka i långpanna eller liknande
  • AnnaK

    Kladdkaka i långpanna
    160 ¤ ca 30 min.

    300 gr smält smör

    7,5 dl socker

    5 små ägg eller 4 stora

    3 krm salt

    1,5 dl kakao

    4,5 dl vetemjöl

    Börja med att sätta ugnen på 160 grader.

    Smält smöret

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke

    Rör ner smör och ägg i mjölblandningen

    Lägg ett bakplåtspapper i långpannan

    Bred ut smeten jämnt

    Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter

    Kakan ska vara lite kladdig

    Man kan servera lättvispad grädde till kakan när den är kall.

  • AnnaK

    Kaka i långpana med kokos och tosca Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.

    Tid: 1 timme

    1 långpanna

    Du behöver:
    Kaka:
    4 ägg
    6 dl socker
    8 msk kakao
    2 krm salt
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    180 g smält avsvalnat smör

    Glasyr:
    1 påse (200g) kokosflingor
    1 dl ljus sirap
    2 dl socker
    1 ½ dl grädde
    75 g smör

    Gör så här:
    Sätt på ugnen. Smält smöret.

    Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.

    Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.

    Gör under tiden glasyren i en kastrull.

    Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.

    När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.

    När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.

  • AnnaK

    Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

    Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete

    ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

    Du behöver:
    150 gr smör eller margarin
    2 ägg
    3 dl socker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    2 msk kakao
    1 ½ dl mjölk
    4 ½ dl vetemjöl

    Glasyr:
    50 g smör eller margarin
    3 msk starkt kaffe
    1 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    3 ½ dl florsocker

    Garnering:
    kokosflingor

    Gör så här:
    Smält smöret/margarinet och låt svalna.

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

    Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.

    Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.

    Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

    Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

    Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

    Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

  • AnnaK

    Chokladbananbitar25 g Margarin
    5 Ägg
    1 3/4 dl strösocker
    2 1/4 dl Mjöl
    3 msk Kakao
    2 tsk Bakpulver
    2 Banan

    Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°. Smörj en form, ca 35x30 cm till 20 bitar eller en
    långpanna till 40 bitar, med lite av margarinet och smält resten i
    mikro eller i en liten kastrull. Låt svalna något.
    Mosa bananerna. Vispa äggen i en skål tillsammans med sötningsmedlet
    med en elvisp i några minuter tills det blivit lite fluffigt. Sikta
    ner mjöl, kakao och bakpulver, tillsätt margarin och mosad banan. Rör
    om så allting blandas ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i
    ca 15 minuter eller tills stickan känns torr när man stuckit i kakan.
    Låt kakan svalna något i formen innan den skärs i bitar och läggs
    upp på galler att kallna.

  • AnnaK

    Dajm-Brownies

    150 gr mörk choklad
    100 gr smör
    1 dl strösocker
    3 ägg
    1 dl Kesella citrus
    2 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 dl rostade hackade nötter
    (hassel-, valnöt- eller pekannötter)
    2-3 finhackade Daim

    Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.

    Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.

    Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.

    Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal.

  • AnnaK

    Vinbärsglaserad kaka i långpanna

    ca 35 stycken

    MÖRDEG:
    200 g smör eller margarin
    1 dl strösocker
    4 1/2 dl vetemjöl
    1 ägg

    FYLLNING:
    150 g hasselnötter
    3 ägg
    1 1/2 dl strösocker
    100 g smält smör eller margarin
    3 msk vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver

    GLASYR:
    1 dl röd vinbärsgelé
    2 dl florsocker
    lite citronsaft

    GÖR SÅ HÄR:
    1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg
    2. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
    3. Till fyllningen mals nötterna
    4. Ägg och socker vispas pösigt
    5. Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten
    6. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver
    7. Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm
    8. Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna
    (Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan
    9. Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter
    10.Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan
    11.Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr
    12.Bred glasyren över gelén.
    13.Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat

  • AnnaK

    Kaka i långpanna med äpplen

    Ingredienser: 8 pers.
    4 ägg
    350 g socker
    2 tsk vaniljsocker
    250 g smör
    500 g vetemjöl
    4 tsk bakpulver
    1 1/2 dl skummjölk
    1 1/2 dl färdigbryggt kaffe
    4 äpplen
    kanel

    Tillagning:
    -Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa i mjukt smör.

    -Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten växelvis med kaffe och mjölk. Häll smeten i en smord långpanna.

    -Lägg äppelskivor på smeten och strö över kanelsocker. Baka i ugnen i 45-50 min. på 200°C.

  • AnnaK

    Lyckselekaka
    1 ägg
    4dl socker
    100g smält eller margarin
    3dl mjölk
    8dl vetemjöl
    4tsk bakpulver
    4tsk vanilinsocker

    Fyllning:
    200g smält smör
    2dl socker
    3dl havregryn
    3tsk kanel

    Blanda ihop smeten och häll i en smord långpanna.
    Rör ihop fyllningen och smeta ut den över smeten med en slickepott.
    Grädda i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter

  • Skumpis
    AnnaK skrev 2007-01-22 07:46:17 följande:
    Kaka i långpana med kokos och tosca Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.Tid: 1 timme1 långpannaDu behöver:Kaka:4 ägg 6 dl socker 8 msk kakao 2 krm salt 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 180 g smält avsvalnat smörGlasyr:1 påse (200g) kokosflingor 1 dl ljus sirap 2 dl socker 1 ½ dl grädde 75 g smörGör så här:Sätt på ugnen. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter. Gör under tiden glasyren i en kastrull. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
    Japp, den här är helt klart BÄST!!! *dregglar* Det blir succe varje gång jag bjuder på den. BAKA!!!
  • AnnaK

    Davids kaka

    4 ägg
    4 dl socker
    2 dl vatten
    4 dl vetemjöl
    4 tsk bakpulver

    Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i långpanna. Grädda i 175 grader.

    Glasyr:
    2 hg margarin smältes, sedan tillsättes:
    3 dl socker
    2 äggulor
    lite vaniljsocker
    Kokos att strö på.
    Bred glasyren över kakan. Strö över kokos.

  • AnnaK

    bullar i långpanna
    Nedtecknat av: Nina.m.4

    150 g smör
    5 dl mjölk (ljummen)
    1 pkt jäst (söt el vanl)
    1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
    1 dl socker
    ½ tsk salt
    11-12 dl vetemjöl

    Fyllning
    150 g smör (rumsvarmt)
    2 msk vaniljsocker
    3 dl florsocker
    100 g philadelphiaost (rumsvarm)

    Gör vanlig bulldeg. Jäs i bunke ca 30-40 min. Platta ut degen i långpanna. Gör 48 hål med fyllning i. Jäs ca 15 min. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Gräddas ca 20 min, 200°. Skär i rutor.

  • AnnaK

    Squashkaka

    Två kakor eller långpanna

    0,5 liter finriven oskalad squash
    5 dl vetemjöl
    2 tsk kanel
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk salt
    0,75 tsk bakpulver
    5 dl socker
    2,5 dl olja
    4 ägg
    2,5 dl hackade nötter eller russin

    Smörj och bröa 2 formar (1,5 ? 2 liter) eller en långpanna.

    Blanda först de torra ingredienserna.

    Rör sedan i tur och ordning i olja, ägg, squash och till sist nötter eller russin.

    Häll smeten i formarna och grädda i 175°C i ca 50 min.

    Glasyr till en liten kaka (vanlig rund form).

    60 g Philadelphiaost
    25 g smör
    2 dl florsocker

    Till en långpanna får man formera receptet till önskad tjocklek på glasyrlagret.

  • AnnaK

    Vaniljkaka

    Liten långpanna
    5 dl mjöl
    2½ dl socker
    175 gr margarin
    4 tsk vaniljsocker
    4 tsk bakpulver

    Stor långpanna
    7½ dl mjöl
    4½ dl socker
    175 gr margarin
    8 tsk vaniljsocker
    6-7 tsk bakpulver

    Blandas till en gryning massa gärna i köksmixer. Tag ifrån 3 dl av blandningen.

    Rör sedan i:
    3 4 ägg
    2 dl 3 dl filmjölk
    Häll smeten i smord långpanna.Strö över dom 3 dl blandning som sparats.
    Ugn 200 grader ca 10-15 min
    Gräddas längst ner i ugnen.

  • Jänkmamma

    Mazarinkaka

    Ingredienser
    400 g margarin
    4 dl socker
    4 ägg
    100 g mald mandel
    2 msk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver
    7 dl vetemjöl
    3 dl mjölk
    8-9 droppar bittermandelolja
    Glacyr
    50 g smält margarin
    3 msk kokt kallt kaffe
    1 tsk vaniljsocker
    florsocker
    Rör ihop margarin och socker. Blanda sedan i övriga ingredienser. Bred ut smeten i smord, bröad långpanna. Grädda ca 20 minuter i 200 grader varm ugn. Rör under tiden ihop glacyren. Bred den över den färdiggräddade kakan och strö till sist över hackad mandel.

Svar på tråden Kladdkaka i långpanna eller liknande