Kladdkaka i långpanna eller liknande
Någon som har ett bra recept på kladdkaka i långpanna, eller något annat bra recept på något liknande? Årsmöte i syjuntan kräver gott fika till många...
Någon som har ett bra recept på kladdkaka i långpanna, eller något annat bra recept på något liknande? Årsmöte i syjuntan kräver gott fika till många...
Kladdkaka i långpanna
160 ¤ ca 30 min.
300 gr smält smör
7,5 dl socker
5 små ägg eller 4 stora
3 krm salt
1,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
Börja med att sätta ugnen på 160 grader.
Smält smöret
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Rör ner smör och ägg i mjölblandningen
Lägg ett bakplåtspapper i långpannan
Bred ut smeten jämnt
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter
Kakan ska vara lite kladdig
Man kan servera lättvispad grädde till kakan när den är kall.
Kaka i långpana med kokos och tosca Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.
Tid: 1 timme
1 långpanna
Du behöver:
Kaka:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen. Smält smöret.
Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
Gör under tiden glasyren i en kastrull.
Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas
Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär
Du behöver:
150 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Chokladbananbitar25 g Margarin
5 Ägg
1 3/4 dl strösocker
2 1/4 dl Mjöl
3 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
2 Banan
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°. Smörj en form, ca 35x30 cm till 20 bitar eller en
långpanna till 40 bitar, med lite av margarinet och smält resten i
mikro eller i en liten kastrull. Låt svalna något.
Mosa bananerna. Vispa äggen i en skål tillsammans med sötningsmedlet
med en elvisp i några minuter tills det blivit lite fluffigt. Sikta
ner mjöl, kakao och bakpulver, tillsätt margarin och mosad banan. Rör
om så allting blandas ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i
ca 15 minuter eller tills stickan känns torr när man stuckit i kakan.
Låt kakan svalna något i formen innan den skärs i bitar och läggs
upp på galler att kallna.
Dajm-Brownies
150 gr mörk choklad
100 gr smör
1 dl strösocker
3 ägg
1 dl Kesella citrus
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hackade nötter
(hassel-, valnöt- eller pekannötter)
2-3 finhackade Daim
Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.
Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.
Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal.
Vinbärsglaserad kaka i långpanna
ca 35 stycken
MÖRDEG:
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
FYLLNING:
150 g hasselnötter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smält smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
GLASYR:
1 dl röd vinbärsgelé
2 dl florsocker
lite citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg
2. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
3. Till fyllningen mals nötterna
4. Ägg och socker vispas pösigt
5. Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten
6. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver
7. Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm
8. Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna
(Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan
9. Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter
10.Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan
11.Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr
12.Bred glasyren över gelén.
13.Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat
Kaka i långpanna med äpplen
Ingredienser: 8 pers.
4 ägg
350 g socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör
500 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl skummjölk
1 1/2 dl färdigbryggt kaffe
4 äpplen
kanel
Tillagning:
-Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa i mjukt smör.
-Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten växelvis med kaffe och mjölk. Häll smeten i en smord långpanna.
-Lägg äppelskivor på smeten och strö över kanelsocker. Baka i ugnen i 45-50 min. på 200°C.
Lyckselekaka
1 ägg
4dl socker
100g smält eller margarin
3dl mjölk
8dl vetemjöl
4tsk bakpulver
4tsk vanilinsocker
Fyllning:
200g smält smör
2dl socker
3dl havregryn
3tsk kanel
Blanda ihop smeten och häll i en smord långpanna.
Rör ihop fyllningen och smeta ut den över smeten med en slickepott.
Grädda i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter
Davids kaka
4 ägg
4 dl socker
2 dl vatten
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i långpanna. Grädda i 175 grader.
Glasyr:
2 hg margarin smältes, sedan tillsättes:
3 dl socker
2 äggulor
lite vaniljsocker
Kokos att strö på.
Bred glasyren över kakan. Strö över kokos.
bullar i långpanna
Nedtecknat av: Nina.m.4
150 g smör
5 dl mjölk (ljummen)
1 pkt jäst (söt el vanl)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
1 dl socker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost (rumsvarm)
Gör vanlig bulldeg. Jäs i bunke ca 30-40 min. Platta ut degen i långpanna. Gör 48 hål med fyllning i. Jäs ca 15 min. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Gräddas ca 20 min, 200°. Skär i rutor.
Squashkaka
Två kakor eller långpanna
0,5 liter finriven oskalad squash
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,75 tsk bakpulver
5 dl socker
2,5 dl olja
4 ägg
2,5 dl hackade nötter eller russin
Smörj och bröa 2 formar (1,5 ? 2 liter) eller en långpanna.
Blanda först de torra ingredienserna.
Rör sedan i tur och ordning i olja, ägg, squash och till sist nötter eller russin.
Häll smeten i formarna och grädda i 175°C i ca 50 min.
Glasyr till en liten kaka (vanlig rund form).
60 g Philadelphiaost
25 g smör
2 dl florsocker
Till en långpanna får man formera receptet till önskad tjocklek på glasyrlagret.
Vaniljkaka
Liten långpanna
5 dl mjöl
2½ dl socker
175 gr margarin
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Stor långpanna
7½ dl mjöl
4½ dl socker
175 gr margarin
8 tsk vaniljsocker
6-7 tsk bakpulver
Blandas till en gryning massa gärna i köksmixer. Tag ifrån 3 dl av blandningen.
Rör sedan i:
3 4 ägg
2 dl 3 dl filmjölk
Häll smeten i smord långpanna.Strö över dom 3 dl blandning som sparats.
Ugn 200 grader ca 10-15 min
Gräddas längst ner i ugnen.
Mazarinkaka
Ingredienser
400 g margarin
4 dl socker
4 ägg
100 g mald mandel
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
3 dl mjölk
8-9 droppar bittermandelolja
Glacyr
50 g smält margarin
3 msk kokt kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
florsocker
Rör ihop margarin och socker. Blanda sedan i övriga ingredienser. Bred ut smeten i smord, bröad långpanna. Grädda ca 20 minuter i 200 grader varm ugn. Rör under tiden ihop glacyren. Bred den över den färdiggräddade kakan och strö till sist över hackad mandel.
TACK!!!!!!!!!!!!!!